KLIMA

Støtter krav om elektrifisering

- UAKSEPTABEL SITUASJON: Administrerende direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri mener prisregimet for kraft i Midt-Norge er uakseptabelt, og advarer mot at skrinleggingen av Tjeldbergodden gir industrien enda mer usikre kår.
- UAKSEPTABEL SITUASJON: Administrerende direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri mener prisregimet for kraft i Midt-Norge er uakseptabelt, og advarer mot at skrinleggingen av Tjeldbergodden gir industrien enda mer usikre kår. Bilde: KNUT STRØM

Stein Lier-Hansen, sjef i Norsk Industri, mener elektrifisering vil lønne seg.

- I særklasse

- Både hensynet til klimagassene og Norges forpliktelser om reduksjon i utslipp av NO x gjennom Göteborg-protokollen, gjør det å elektrifisere sokkelen til et miljøtiltak i særklasse, sier han til Aftenposten.

Ingen er uenige om at elektrifisering er miljøvennlig, men spørsmålet er hva det vil koste.

Oljebransjen mener det blir for dyrt.

Billigere

Bellona har utarbeidet en rapport som viser at det vil være langt rimeligere enn det Oljedirektoratet har kommet frem til.

Lier-Hansen ber nå ekspertene komme til enighet.

- Tallene spriker enormt. Vi kan ikke leve med den talluenigheten. Vi må nå få klarhet i hva dette egentlig koster. Regjeringen må gå tungt inn med uavhengige folk og få klarhet i hva som er korrekt, sier han.

Raser mot oljestrøm

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.