DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Støtputebilen ble påkjørt - for andre gang i år

Agder Bilberging sin støtputebil ble nok en gang påkjørt under sikring av havarist på E18 mellom Grimstad og Lillesand

I løpet av et halvt år et den store støtputebilen til Viking/Agder Bilberging påkjørt to ganger. Her står bilen påmontert ny pute etter kollisjonen.
I løpet av et halvt år et den store støtputebilen til Viking/Agder Bilberging påkjørt to ganger. Her står bilen påmontert ny pute etter kollisjonen. Foto: Thor Søndenaa
Thor SøndenaaJournalist
4. sep. 2023 - 22:00

Tidlig i mars skrev Veier24 om den dramatiske hendelsen da den nyinnkjøpte, 12 tonns tunge støtputebilen til Agder Bilberging en fredag ble påkjørt i full fart av en travel bilist. Det var bare ren flaks som forhindret en dødsulykke.

Hva som vil skje med den gjenstående 14 kilometer lange E18-strekningen, er høyst usikkert.
Les også

Brukte en halv milliard på planlegging av ny E18 – nå har hele prosjektet stoppet opp

Samme putebil, samme sted, samme ukedag

I slutten av forrige uke skjedde det igjen. Mannskaper fra bilbergingsfirmaet var på opppdrag ute på E18 mellm Grimstad og Lillesand, bare et par kilometer unna der ulykken skjedde i mars. Idet de holdt på å bistå en havarist, kom et kjøretøy med tilhenger og føyk rett inn i støtputa. På den samme bilen. Nesten på samme sted på E18 som sist. Og på en fredag. Den uheldige bilføreren fikk fronten trykt inn på sin bil. Heldigvis stoppet kjøretøyet opp rett etter sammestøtet uten å bli slengt omkring slik det skjedde i mars.

Putebilinnkjøpet har trolig reddet liv

Sjefen for Viking Grimstad/Agder Bilberging, Jan Ove Thygesen, er rystet og dypt bekymret. Både fordi det skjer igjen så kort tid etter sist gang og på samme strekning - en fire-felts motorveg med midtdeler og fartsgrense 100 km/t.

Den ramponerte støtputa etter at støtputebilen til Viking/Agder Bilberging ble påkjørt sist fredag <i>Foto:  Agder Bilberging</i>
Den ramponerte støtputa etter at støtputebilen til Viking/Agder Bilberging ble påkjørt sist fredag Foto:  Agder Bilberging

 – Tenk på hva som kunne ha skjedd dersom putebilen ikke hadde vært på stedet, sier han.

Samtidig er Thygesen nå dobbelt glad for at han valgte å kjøpe inn den store og tunge modellen av bil med støtputebeskyttelse. Og lettet over at ingen kom alvorlig til skade. Bilføreren var oppegående etter sammenstøtet.

Bilen har allerede fått påmontert ny pute og er klar til innsats igjen.

Fratatt førerkortet, men protesterer

Politiadvokat i Agder politidistrikt, Flemming Christoffer Hessje, forteller at det er opprettet straffesak på hendelsen og at at saken er under etterforskning.

 – Det kan opplyses om at fører av varebilen har status som siktet. Han er siktet for uaktsom kjøring etter vegtrafikkloven § 3. Hans førerkort ble tatt i midlertidig beslag på stedet, sier han videre.

 – Bilføreren som ble fratatt førerkortet har ikke samtykket til beslaget slik at begjæring om førerkortbeslag er sendt til retten for avgjørelse.

Cruiseskipet Viking Sky var i mars 2019 nær ved å drive på land da det fikk motorstans i Hustadvika.
Les også

Cruiseskip-slakt: Burde ikke seilt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.