KLIMA

Stortingsmann på protestplate

ENERGISK MUSIKER: Energi- og miljøpolitiker Snorre Valen (SV) sitter på Stortinget, men på fritiden spiller han i bandet Amish 82. Nå bidrar han på Natur og Ungdoms protestplate mot oljeboringen i Lofoten og Vesterålen. Dette er et hett diskusjonstema i Valens egen rødgrønne regjering for tiden.
ENERGISK MUSIKER: Energi- og miljøpolitiker Snorre Valen (SV) sitter på Stortinget, men på fritiden spiller han i bandet Amish 82. Nå bidrar han på Natur og Ungdoms protestplate mot oljeboringen i Lofoten og Vesterålen. Dette er et hett diskusjonstema i Valens egen rødgrønne regjering for tiden. Bilde: Kjell Herskedal
Kjetil Malkenes Hovland
25. feb. 2011 - 10:41

«Er med på samleskiva mot oljeboring, i regi av NU!»

Denne meldingen ble lagt ut på Twitter torsdag, av Snorre Valen som sitter i Stortingets energikomité for regjeringspartiet SV.

Valen bidrar med låta «Drill Baby Drill» på Natur og Ungdoms protestplate mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen som del av bandet Amish 82.

– Fester ikke med Statoil

– Amish 82 vil nyte lutefisken uten bismak av fusel og tjære, og vil sitte i den kritthvite Leknes-stranda og gå tur i oljefri fjære. Amish 82 vil nyte synet av friske fugler i all sin prakt vi vil feste med glade Lofotværinger, og ikke med Helge Lund i Statoil-drakt, sier bandet i en uttalelse til Natur og Ungdoms nettsider.

Det er ikke mulig å få hørt «Drill Baby Drill» ennå. Låta er uten tekst, men inneholder mange gitarsoloer mot oljeboring, ifølge Valen selv. Du kan høre andre låter fra energipolitikeren på nettstedet MySpace. Amish 82 spiller en blanding av elektro og house.

Mange artister deltar

Snorre Valen er for tiden på møte i Wien som leder for Norges delegasjon til OSSEs parlamentarikerforsamling. Der skal han blant annet holde innlegg om situasjonen i Midtøsten.

VENT: SVs miljøpolitiske talsmann, Snorre Valen, ber Shell om å vente med dypvannsboringen.
Snorre Valen er for tiden på møte i Wien som leder for Norges delegasjon til OSSEs parlamentarikerforsamling. Der skal han blant annet holde innlegg om situasjonen i Midtøsten. PROTESTERER: Energi- og miljøpolitiker Snorre Valen (SV) bidrar på Natur og Ungdoms protestplate mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Kjetil Malkenes Hovland

– Jeg stiller opp fordi bandet er motstandere av oljeboring i Lofoten og Vesterålen og Senja, og vil bidra med noe! skriver Snorre Valen i en tekstmelding til Teknisk Ukeblad.

– Jeg tror plata blir flott. Vi ville vært med selv om jeg ikke satt på tinget.

På spørsmål om han ikke er lei av å demonstrere mot sin egen regjering, svarer han at regjeringen ikke har konkludert i spørsmålet om oljeboring, og at det derfor ikke er han som går ut mot regjeringen.

– To regjeringspartier er mot oljeboring i LoVeSe, og ett har ikke landet enda. De som går ut mot egen regjering om dagen er jo Ap-folk og ikke meg, skriver Valen.

Mange artister deltar

Natur og Ungdom lanserer protestplaten under sin aksjonscamp i Lofoten 18.-20. mars.

En rekke kjente artister deltar på Natur og Ungdoms protestplate, som Kråkesølv, My little pony, Moddi, Death is not glamorous, Syntax TerrOrkester, Norma Sass, Senjahopen, Hanne Hukkelberg, Purified in blood, Shaun Bartlett og Dunderhonning. Silje Lundberg i Natur og Ungdom håper platen kan bidra til seier for miljøbevegelsen i oljeboringssaken.

– Vi kan love flere store nasjonale band. Dette blir et fyrverkeri av en plate, som vi håper vil være med å sikre seieren for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sier hun ifølge organisasjonens nettsider.

Nominerte Wikileaks

Stortingsrepresentant Snorre Valen spiller tangenter og programmerer musikken i Amish 82, mens Jørgen Meyer spiller trommer. Bjørn Boassen bidrar også tidvis på gitar. Bandet har tidligere opptrådt på Pstereo-festivalen i Trondheim, og har låttitler som «Hans Blix Theme». Her kan du se energipolitikeren opptre live.

Snorre Valen ble mye omtalt i pressen da han nylig nominerte Wikileaks til Nobels Fredspris, og da han og en rekke andre stortingsrepresentanter bar palestinaskjerf i stortingssalen etter at Israel bordet en konvoi med mathjelp til Gaza.

Valen spiller også i bandet Peevish Penfriend. Tidligere spilte han i bandet Gallery, med låttitler som «Jas Gripen».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.