KORONAVIRUS

Stortingsflertallet vil ikke si nei til utbytte til bedrifter som får krisehjelp

Medlem av Stortingets finanskomité Svein Harberg (H) holder pressekonferanse på Stortinget om regjeringens krisetiltak i forbindelse med korona utbruddet torsdag.
Medlem av Stortingets finanskomité Svein Harberg (H) holder pressekonferanse på Stortinget om regjeringens krisetiltak i forbindelse med korona utbruddet torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
19. mars 2020 - 11:30

Regjeringspartiene og Frp vil ikke si nei til at bedrifter som får statlig krisehjelp kan ta ut utbytte. De rødgrønne vil ha utbyttestopp.

– Når man stiller statlige lån til disposisjon, må vi også være sikre på at de pengene ikke går til personlig berikelse, men til å sikre fellesskapets verdier. Dette er ikke tiden for ekstraordinære utbytter, sa Aps Hadia Tajik da partiene på Stortinget presenterte den andre økonomiske krisepakken torsdag.

– Vi kan ikke komme i en situasjon der underskudd blir fellesskapets ansvar, mens overskudd går til personlig berikelse, sier hun.

Aps linje deles av SV og Senterpartiet.

– Det er viktig at vi setter en absolutt grense på at det ikke kan betales utbytte. Dette gjelder også banker, sa SVs Kari Elisabeth Kaski.

– Dette er en nasjonal dugnad. Vi kan ikke bruke statlige bidrag til privat berikelse, slo hun fast.

Regjeringspartiene samt Frp er på sin side lunkne til å si nei til utbytte. Dermed er det foreløpig ikke flertall på Stortinget for å gjøre noe med utbyttereglene.

– Vi kan selvfølgelig ikke ha noen utbyttefest. Men vi må ta dette når det kommer fra regjeringen, sier Høyres Svein Harberg.

(©NTB)

Flere møtte tirsdag opp utenfor Stortinget for å protestere mot vedtaket om gruvedrift på havbunnen.
Les også

Stortinget sa ja til omstridt gruvedrift på havbunnen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.