BYGG

Stortinget bryter loven

Offentlige anskaffelser er ikke enkelt. Ikke en gang for Stortinget, som skal ha brutt loven 179 ganger på ett år.
Offentlige anskaffelser er ikke enkelt. Ikke en gang for Stortinget, som skal ha brutt loven 179 ganger på ett år. Bilde: Mona Strande
6. jan. 2009 - 08:01

– Stortinget har ikke hatt kontroll over sine anskaffelser, sier riksrevisor Jørgen Kosmo til VG.

Dette dreier seg om anskaffelser for minst 19 millioner kroner, men sannsynligvis er beløpet langt høyere, skriver avisen.

Mangler dokumentasjon

Kontroller både i 2003, da Kosmo selv var stortingspresident, og i 2007 viser at Stortinget har brutt loven på flere punkter.

«Kontrollen har vist at det er vesentlige svakheter og mangler knyttet til dokumentasjon av anskaffelsesprosessen», heter det i et brev fra Riksrevisjonen i 2004.

– Vi kan ikke utelukke at det kan ha forekommet korrupsjon i forbindelse med Stortingets anskaffelser, rett og slett fordi det har vært store mangler ved dokumentasjonen, sier Kosmo.

– Skal ordnes raskt

Stortingsdirektør Hans Brattestå mener at antall lovbrudd ikke er fullt så høyt som den interne rapporten sier.

– Det viste seg at alt var i orden med flere av anskaffelsene, det var bare protokoller som ikke lå der de skulle. Men det er riktig at vi ikke i alle henseender har greid å følge reglene for offentlige anskaffelser. Vår ambisjon er at vi skal få dette raskt i orden, sier Brattestå. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.