ARKIVNYHETER

Stort oppdrag i Vegpakke Helgeland

25. feb. 2011 - 16:37

Fylkesveg 78 er hovedvegen mellom mellom Mosjøen og Sandnessjøen. Den nye vegen skal gå langt utenom dagens veg, som holder en elendig standard. Ny og gammel veg skiller lag ved Holand, som er det ene endepunktet for strekningen som er lyst ut. Det andre er Brattlia. Her svinger fylkesveg 78 i retning nordvest og forsvinner inn i den 10,7 km lange Toventunnelen.

Det meste av strekningen Holand-Brattlia går i dagen. Entreprisen omfatter bare to korte tunneler - den 720 meter lange Bergsnevtunnelen og den 230 meter lange Åsentunnelen. Den lengste får profil T 8,5, den korteste får T 9 av hensyn til sikten. Veg i dagen får en totalbredde på 7,5 meter.

Fire bruer skal bygges på de 12,6 kilometrene - tre i veglinjen og en overgangsbru. To av bruene i veglinjen krysser elver. De er 98 og 30 meter lange. Den tredje krysser Nordlandsbanen. Den er 33 meter lang. Overgangsbrua er 78 meter lang.

Prosjekteringen er utført av Rambøll. Entreprisen omfatter alt arbeid på vegen, bortsett fra elektroarbeid i tunnelene. Det settes ut på egen entreprise.

Entreprenøren må gjøre seg ferdig innen 30. juni 2014. Kort tid etterpå åpnes den nye fylkesveg 78 gjennom Toventunnelen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.