ENERGI

Stort oljefunn på i Mexicogolfen - Equinor eier 19 prosent

Shell Offshore har gjort et «betydelig dypvannsfunn» i USAs del av Mexicogolfen.

Equinor har vært etablert i denne delen av Mexicogolfen siden 2004 med leteprospekter og eierandeler i åtte produserende felt og to felt under utbygging.
Equinor har vært etablert i denne delen av Mexicogolfen siden 2004 med leteprospekter og eierandeler i åtte produserende felt og to felt under utbygging. Illustrasjon: Equinor
24. apr. 2019 - 16:10

Operatøren Shell Offshore har gjort et betydelig dypvannsfunn i den amerikanske delen av Mexicogolfen. Equinor har en eierandel på 19,1 prosent i funnet.

Letebrønnen Blacktip har påtruffet et oljeførende lag på mer enn 122 meter med gode reservoar-og væskeegenskaper i blokk 380 i Alaminos Canyon, cirka 400 kilometer sør før Houston.

– Vi er veldig fornøyde med dette funnet, som bekrefter potensialet i dypvannsområder i Mexicogolfen og støtter opp under Equinors strategi om å utnytte hydrokarbonrike bassenger og styrke vår posisjon i kjerneområder, sier Bjørn Inge Braathen, direktør for leting i Nord-Amerika i en pressemelding.

Shell er operatør for Blacktip med 52,4 prosent eierandel. De andre eierne er Chevron (20 prosent), Equinor Gulf of Mexico (19,1 prosent) og Repsol (8,5 prosent).

Equinor har vært etablert i denne delen av Mexicogolfen siden 2004 med leteprospekter og eierandeler i åtte produserende felt og to felt under utbygging.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.