OLJE OG GASS

Stort oljefunn i Barentshavet

FORNØYD: - Skrugard og Havis åpner en ny petroleumsprovins i nord, sier Helge Lund, etter at Statoil har gjort sitt andre, betydelige funn i Barentshavet på ni måneder.
FORNØYD: - Skrugard og Havis åpner en ny petroleumsprovins i nord, sier Helge Lund, etter at Statoil har gjort sitt andre, betydelige funn i Barentshavet på ni måneder. Bilde: Scanpix

Funnet er gjort i Havis-prospektet i samme utvinningstillatelse som Skrugard i Barentshavet.

Dette er det andre betydelige funnet i nord på ni måneder.

Les også: Mer i vente for Skrugard

Skrugards tvilling

Foreløpige oppdaterte volumanslag totalt for Skrugard- og Havis-funnene i PL532 ligger i størrelsesorden 400-600 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

– Havis er vårt andre betydelige oljefunn i Barentshavet på ni måneder. Med omtrent samme volumer og reservoaregenskaper utgjør funnet Skrugards tvilling. Skrugard og Havis åpner en ny petroleumsprovins i nord, sier Helge Lund, konsernsjef i Statoil.

Havis ligger cirka 7 kilometer sørvest for Skrugard-funnet som ble gjort i april i år. Havis ligger innenfor samme utvinningstillatelse, men er en selvstendig struktur.

Les også: Aldous forsinker Nord-Norge

Mer robust

– Skrugård-funnet alene gir grunnlag for en selvstendig utbygging. Med Havis-volumene blir utbyggingsprosjektet enda mer robust. Vi er i ferd med å realisere Barentshavet som ett kjerneområde på norsk sokkel, sier Erik Strand Tellefsen, direktør for Skrugard-utbyggingen i Statoil.

Statoil er operatør for utvinningstillatelsen PL532 med en eierandel på 50 prosent. Partnere er Eni Norge AS med 30 prosent og Petoro AS med 20 prosent.

– Skrugard- og Havis-funnene vil være viktig for industriutviklingen og bidra til ytterligere aktivitet i leverandørnæringen. Det vil gi nye arbeidsplasser og ringvirkninger i regionen, lover Helge Lund.

Les også:

– De som hevdet at det hastet med oljeleting i Lofoten tok feil

Her er Statoils mest spennende brønner

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.