Stort E18-prosjekt utsettes på grunn av pengemangel 

Det nye hovedveisystemet mellom Lysaker og Asker må utsettes fordi prosjektet ikke får budsjettstøtte. Det får Statens vegvesen til å reagere.

Utbyggingen av nye E18 mellom Lysaker og Asker utsettes fordi prosjektet ikke får støtte over statsbudsjettet i 2019.
Utbyggingen av nye E18 mellom Lysaker og Asker utsettes fordi prosjektet ikke får støtte over statsbudsjettet i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NTB
17. des. 2018 - 12:31

Arbeidet med den nye veien ut av Oslo skulle startet neste år, skriverNRK.

– Vi får ikke penger over statsbudsjettet, nå legger vi ned all aktivitet, bekrefter prosjektdirektør Svein Røed i Statens vegvesen.

Tre etapper

Et nytt hovedåresystem mellom Lysaker og Asker er et prioritert prosjekt i Nasjonal transportplan 2018–2029.

Det er satt av midler til å sette i gang prosjektet som skal bygges i tre etapper med etterskuddsvis bompengeinnkreving i hver etappe. Den første etappen fra Lysaker til Ramstadsletta skulle etter planen bygges i perioden 2019 til 2024.

Koster å gjenoppta 

I slutten av forrige uke fikk imidlertid Vegvesenets underleverandører beskjed om at de ikke lenger kan fakturere for prosjektet fra 1. januar. Røed er bekymret for at hele prosjektet må forskyves ut i tid.

– Prosjektet er som et stort tankskip, og det koster å starte opp igjen med nye folk på et senere tidspunkt, bemerker han.

Arbeiderpartiets Tonje Brenna sitter i gruppen som forhandler fram Oslopakke 3 mellom Oslo, Akershus og staten. Hun kaller det vanvittig at Stortinget krever lokal enighet om bompenger, for så å ikke holde sin del av avtalen.

– Lokalpolitikerne må ta belastningen for å innføre bompenger og så kommer ikke overføringene som lovet. Det er å lure bilistene, og det går faktisk ikke an, sier hun til NRK.

LES OGSÅ: Oslofjordforbindelsen går fra riksveg til europavei: Omskiltingen i gang

LES OGSÅ: «Nye Veiers ville prioriteringer»

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.