ENERGI

Største Eliade noensinne

Aldri tidligere har så mange virksomheter samlet seg for å presentere elektro-, automatiserings- og energibransjen i Norge.

Under et åpningsseminar - som trakk mer enn 100 deltakere, skulle elektro-, energi- og automatiseringsbransjen rammebetingelser settes på dagsorden. Her var det invitert politikere med næringsminister Ansgar Gabrielsen i spissen. Ingen møtte opp.

I stedet for Gabrielsen møtte hans statssekretær Oluf Ulseth. Det ble EBL skuffet over.

- Det er vemodig at så få politikere kommer. Vi må bli flinkere til å fortelle hvem vi er,og vi må arbeide hardere for å få en bedre forståelse for denne ¿elektriske klynge¿, uttalte adm. direktør Knut Herstad fra Energibedriftenes Landsforening før han introduserte statssekretæren.

Den utskremte statssekretæren hadde tydeligvis lite nytt å bidra med for bransjen. Eneste nye var at det var kommet Elidade-logo i PowerPoint-presentasjonen.

Samtidig med utstillingen er det norgesmesterskap for elektrikere, telekommunikasjonsmontører, automatikere og energimontører. Denne konkurransen er viktig for å sikre rekrutteringen til elektrofagene.

1800 skoleelever fra videregående skoler og tekniske fagskoler vil også besøke Eliaden 2004 før portene stenges på torsdag.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.