IT

Størst trafikk fra mobile bredbånd

EKSPLOSJON: Datatrafikken har økt voldsomt de siste få årene. iPhone er nok muligens en stor del av grunnen.
EKSPLOSJON: Datatrafikken har økt voldsomt de siste få årene. iPhone er nok muligens en stor del av grunnen. Bilde: Colourbox
Stein Jarle Olsen
24. mars 2010 - 09:27

Mobil datatrafikk gikk forbi ”vanlige” samtaler i overført datamengde i desember, ifølge teknologileverandøren Ericsson, som baserer seg på målinger fra nettverk i alle verdens regioner.

Boom

Overførte data økte med 280 % i hvert av de to foregående årene, og er spådd en ytterligere dobling hvert år de neste fem årene. Forbipasseringen skjedde på rundt 140.000 terabyte i måneden for både stemme- og datatrafikk.

I den samme perioden gikk trafikken i 3G-nett forbi trafikken i 2G-nett, ifølge Ericsson.

– Dette er en markant milepæl, siden over 400 millioner mobile bredbåndstilkoblinger rundt omkring i verden nå genererer mer datatrafikk enn samtaletrafikken fra over 4,6 milliarder mobilabonnenter, sier Ericsson-direktør Hans Vestberg i en pressemelding.

Deler ikke

Sosiale nettverk står for en stor del av datatrafikken, og over 200 mobiloperatører i 60 land har nå Facebook-programmer til ulike mobiler. Over 100 millioner mennesker bruker nå Facebook på mobilen.

Og de mobile databrukerne har blitt en kravstor gruppe. I en undersøkelse svarte 80 prosent av de 4.580 respondentene at de krevde tilgang til nett hvor som helst, når som helst.

80 prosent svarte også at de ikke ville dele laptopen sin med andre, mens 65 prosent svarte at de ikke ville dele den mobile bredbåndstilkoblingen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.