BYGG

Størst på betongrehabilitering i Norge

NYTT: Det nye selskapet Consolvo, der Con står for betong og solvo for løsning, blir størst i Norge på betongrehabilitering. Selskapet er en sammenslutning av Vedlikehold-Service Drammen og entreprenørdelen i Protector. Daglig leder er Fredrik Røtter.
NYTT: Det nye selskapet Consolvo, der Con står for betong og solvo for løsning, blir størst i Norge på betongrehabilitering. Selskapet er en sammenslutning av Vedlikehold-Service Drammen og entreprenørdelen i Protector. Daglig leder er Fredrik Røtter. Bilde: Consolvo

Det nye selskapet får navnet Consolvo der Con står for betong og solvo for løsning.

Consolvo ble etablert 1. januar i år og vil arbeide over hele Norge og i utlandet med store rehabiliteringsoppgaver på for eksempel bruer, kaier, parkeringshus, fasader og borettslag. Selskapet hevder i en pressemelding at det blir ledende i landet både på teknologi og kapasitet. Consolvo har 100 ansatte og nybygd hovedkvarter på Tranby i Lier. Omsetningen vil bli på ca. 250 millioner kroner. Daglig leder er Fredrik Røtter, tidligere sjef for Vedlikehold-Service Drammen.

Beskytter

For kundene er Consolvo en ny aktør som kombinerer spisskompetanse om rehabiliteringsmetoder og -produkter med høy prosjekteffektivitet og gjennomføringsevne. De to partnerne bak Consolvo har begge en framskutt posisjon i rehabiliteringsdelen av byggebransjen med flere tiårs erfaring og svært omfattende referanselister. Til sammen er de sterke både på den operative entreprenørdelen av betongrehabilitering og på utvikling og anvendelse av produkter og metoder som beskytter betong mot nedbryting.

All entreprenørvirksomhet vil nå foregå gjennom det nye selskapet Consolvo. Navnet Vedlikehold-Service Drammen opphører, mens Protector vil fortsette som et utviklings- og teknologiselskap som ikke utfører entreprenøroppdrag. Protector vil bli den viktigste leverandøren og produsenten av produkter og overvåkingssystemer for katodisk beskyttelse i Norge med satsning på eksport i utvalgte markeder. Protectors blikkenslageravdeling vil bestå i sin nåværende form.

Lønnsomt

Betongrehabilitering er en lønnsom nisje av byggebransjen. Over tid vil mange betongkonstruksjoner trenge omfattende vedlikehold på grunn av korrosjon og annen slitasje. Hvis ikke vil for eksempel Operaen i Bjørvika og naboen Aker Brygge kunne forsvinne i fjorden. Mer bruk av veisalt fører også til økt vedlikeholdsbehov for bruer og p-hus. Alt dette vil være aktuelle oppdrag for Consolvo.

Consolvo inngår i et av de ledende konsernene i norsk byggebransje. Selskapet er eid av Strøm Gundersen AS, kjent mjøndalenbasert entreprenørfirma som i hovedsak arbeider med nybygg og tyngre betongkonstruksjoner. Strøm Gundersen er i sin tur eid av KB Gruppen som blant annet er største aksjonær i AF Gruppen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.