KRAFT

Større prisforskjell på strømleveranser

STOR FORSKJELL:
STOR FORSKJELL: Bilde: colourbox.com
Jannicke Nilsen
14. aug. 2008 - 14:51

Det er stor prisforskjell mellom kraftselskap som tilbyr standard variabel leveringskontrakt.

Forskjellen i pristilbudene mellom de 15 billigste landsdekkende leverandørene, og de dominerende leverandørene er på hele 12,5 øre, melder Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Rekordsprik

De siste ti ukene har forskjellen vært høyere enn ti øre. Et så stort sprik har NVE tidligere aldri registrert, etter at de startet overvåkingen av prisutviklingen i 2003.

I snitt koster det 35 øre/kWh for de 15 billigste, landsdekkende leverandørene, mens de dominerende leverandørene har en snittpris på 47,5 øre/kWh for samme kontrakt.

Laber fastprisinteresse

Tross store forskjeller, er interessen for å binde strømprisen laber. En årsak kan være at prisen for å binde strømprisen ett år fortsatt er høy sammenlignet med dagens tilbud på standard variabel strømpris.

En av de dyreste fastprisleverandørene er Stranda Energiverk, som tar hele 69,50 øre/kWh for å binde prisen i ett år.

– Hos oss er det bare 8-9 prosent av kundene som har fastpris, og andelen er synkende, sier markedssjef Frode Langelo i Stranda Energiverk til Montel powernews.

Dyrest og billigst

Blant de 15 landsdekkende leverandørene er det ifølge Montel bare Nordvestkraft som er dyrere med en pris på 69,99 øre/kWh. Ustekveikja Energi er billigst med 61,75 øre/kWh.

– Fastprisene i dag er sterkt preget av situasjonen i Norden, mens de variable prisene preges av den gode ressurssituasjonen i Sør-Norge, sier markedssjef Trine Gaustad i Ustekveikja Energi til Montel.

Ifølge NVE har andelen husholdningskunder med fastprisavtale holdt seg stabilt på drøye 10 prosent så langt i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.