T2

Større og større

Samsung planlegger neste Galaxy Note på 5,9 tommer.

Storbukken Bruse: Galaxy Note II er på skarve 5,5 tommer. Etter den kommer en som er mye større og sterkere.
Storbukken Bruse: Galaxy Note II er på skarve 5,5 tommer. Etter den kommer en som er mye større og sterkere. Bilde: Scanpix
6. mars 2013 - 15:53

I neste uke får vi se Samsungs nye Galaxy S IV og ryktebørsen går varm.

Lenger frem i løype ligger neste versjon av Galaxy Note. Versjon to av denne megamobilen, med 5,5 tommer stor skjerm og penn til å skrive på skjermen med, har vært en storselger.

Samsung, og andre har oppdaget at det er mange som aldri får nok av størrelse og slike mobiler har fått betegnelsen «phablet».

Les også: Slik skal Nokia ta tilbake Norden

Vokser for hver generasjon

Samsungs første i denne klassen Galaxy Note hadde 5,3 tommers skjerm. Toeren solgte langt flere med sin 5,5 tommer. Siden introduksjonen i september har de solgt over ti millioner av dem.

Nå forteller selskapet til Korean Times at de planlegger å heve til 5,9 tommer i siste halvdel av 2013.

Den nye telefonen som vi antar vil hete Galaxy Note III vil ha en åttekjerneprosessor, som ryktene forteller S IV også vil utstyres med. Det er lite sannsynlig at den vil få fleksibel skjerm som selskapet har vist. Den kan de ikke produsere i tilstrekkelig antall ennå, men den vil temmelig sikkert få en Full HD OLED-skjerm.

Les også: Samsung slipper billigere unna

Skal ta kineserne

Den nye giganttelefonen er først og fremst rettet mot det kinesiske markedet hvor konkurrentene ZTE og Huawei har hatt stor suksess med slike kjemper på 5,8 og 6 tommer, men vi får nok føling med lommesprengeren her hjemme også.

Spørsmålet om det føles så stort lenger når så mange av de nye toppmodellene som introduseres er på fem tommer.

Les også:

Denne 3D-printeren kan du ha hjemme

Snart kan du trene fra lenestolen

Ny mobillinse lar deg fokusere i etterkant  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.