Storkontrakt til PNC Norge i Nordland

PNC Norge får en kontrakt verdt 339,3 millioner kroner i Nordland. Oppdraget gjelder utbedring av 5,5 km av fylkesveg 17 på Helgelandskysten. Kontrakten blir underskrevet i denne uka.

Dette er Liatinden. Snø og stein som kommer ned den stupbratte fjellsiden får en fryktelig fart før den treffer fylkesveg 17. Søndre tunnelinnslag ser ut som et lite musehull under fjellet. PNC Norge skal sikre vegen.
Dette er Liatinden. Snø og stein som kommer ned den stupbratte fjellsiden får en fryktelig fart før den treffer fylkesveg 17. Søndre tunnelinnslag ser ut som et lite musehull under fjellet. PNC Norge skal sikre vegen. Bilde: Statens vegvesen
8. aug. 2016 - 12:14

PNC Norge  er det norske datterselskapet til det østerrikske entreprenørselskapet PORR. Bokstavene står for PORR Nordic Construction.

Deltakelsen i konkurransen var upåklagelig. Vegvesenet fikk inn ni anbud.

Strekningen som skal utbedres ligger på fastlandet i Lurøy kommune. Ytterpunktene er Liafjellet og Olvikvatnet. Her har vegen de fleste feil og mangler en veg kan ha. Den er veldig smal, den har mange svinger og bratte bakker, den har dårlig bæreevne og dårlig drenering. Dessuten er den utsatt for snø-, jord- og steinras.

Sprenging av to tunneler inngår i oppdraget. Den ene blir 1 990 meter lang, den andre 360 meter. Den lengste av dem erstatter en spesielt farlig strekning hvor snø og stein kan få en voldsom fart ned en speilblank og stupbratt fjellside like ved vegen.

Tunnelene får profil T 8,5. Vegen i dagen blir 6,5 meter bred, bortsett fra en kort strekning mellom tunnelene hvor vegbredden blir som i tunnelene - 8,5 meter.

Elektroarbeidet blir ikke utlyst før i 2018. På sensommeren 2019 blir anlegget ferdig.
De totale kostnadene er beregnet til 465 millioner kroner. Alle utgifter blir dekket med statlige rassikringsmidler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.