BYGG

Storkontrakt til Backe Bygg

Grunnlegger og adm. dir. Svein Christian Ulvatne i Backe Bygg kan notere seg en ny kontrakt på 250 millioner kroner.
Grunnlegger og adm. dir. Svein Christian Ulvatne i Backe Bygg kan notere seg en ny kontrakt på 250 millioner kroner. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
1. des. 2009 - 10:06

Baker Hughes har tildelt Backe Bygg i Sandnes byggeoppdraget for den siste fasen av deres storstilte utbygging på Tjora i Tananger utenfor Stavanger.

Byggingen starter januar 2010 og er planlagt ferdig i august 2011.

Kontor og verksted

Kontrakten har en verdi på ca 250 millioner kroner. Bygningene utgjør ca 18.700 m 2 og består av et kontorbygg på ca 5.500 m 2 og et 12.000 m 2 verksted.

Arbeidet omfatter også en utvidelse av eksisterende verksted og utbygging av et større parkeringsanlegg på totalt 45.000 m 2. Fase 1 av utbyggingen er for tiden i ferd med å ferdigstilles og består av et kontorbygg på 4.200 m 2 og en storstilt sprengingsjobb hvor over 500.000 m3 fjell og løsmasse fjernes.

– Tillitserklæring

Når hele anlegget ferdigstilles i august 2011, vil Baker Hughes Norge ha samlet alle sine aktiviteter på ett sted. Anlegget vil da omfatte over 40.000 m2 areal under tak og over 120.000 m 2 tomt.

– Å få denne kontrakten fra Baker Hughes er en tillitserklæring til Backe Bygg. Vi har samarbeidet godt med Baker Hughes i lang tid på dette prosjektet med design og planlegging, og ser nå fram til å starte selve byggingen, sier Sven Chr Ulvatne, daglig leder i Backe Bygg .

– Baker Hughes’ videre investering i Norge er en fortsettelse av vår sterke forpliktelse mot dette viktige markedet. Vi er nå strukturert til bedre å møte og respondere på kundens behov, og denne store investeringen i infrastruktur vil tillate oss å konsolidere vårt personell og støttefunksjoner i Tananger under ett tak, sier Zvonimir Djerfi, Vice President i Baker Hughes Norge.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.