OLJE OG GASS

Storkontrakt for Aker Solutions i Brasil

CASHER INN: Sjef for Aker Solutions subseavirksomhet Mads Andersen kan glede seg over store kontrakter i Brasil. - Vi har foreberedt oss godt, sier han.
CASHER INN: Sjef for Aker Solutions subseavirksomhet Mads Andersen kan glede seg over store kontrakter i Brasil. - Vi har foreberedt oss godt, sier han. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
21. apr. 2010 - 07:11

Det er Aker Solutions fabrikk i Curitiba, Brasil som skal bygge undervannsinstallasjonene med tilhørende kontrollsystemer for de vertikale juletrærne. I tillegg skal de levere 17 komplette verktøypakker for at Petrobras skal kunne vedlikeholde brønnene. Juletrærne skal monteres på 2500 meters dyp.

Presalt felt

Feltene Iara og Guará ligger i de dype lagene under saltlagene (presalt) i Santosbassenget utenfor kysten av Brasil. de er regnet som noen verdens største undervannsfelt med mellom 4 og 6 milliarder fat olje som utvinnbare ressurser.

Har levert tidligere

Aker Solutions har tidligere levert sju juletrær med tilhørende kontrollsystemer til Tupi-feltet. Aker Solutions sjef for subsea, Mads Andersen sier i pressemelding at dette bekrefter Akers posisjon som den ledende leverandøren av undervannsbrønner for store havdyp.

Investert i teknologi

– Vi har over de siste årene investert store beløp i Brasil som har vært rettet mot å utvikle teknologi for store havdyp. Vi er vel forberedt til å møte utfordringene utenfor Brasil, sier han.

Trenger 1 milliard i uken

Aker Solutions har i det siste fått stadig nye kontrakter. Noe som er nødvending skal selskapet holde aktiviteten oppe. Da må selskapet selge for rundt en milliard kroner i uken på verdensbasis.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.