NYHETER

Storfangst

ABB har fått en ny avtale med Eni Norge for Goliat-plattformen.

ABB har sikret seg en rammeavtale på ingeniørstøtte til elektro-, instrumenterings-, kontroll- og telekommunikasjonssystemene på Goliat (Foto Eni Norge).
ABB har sikret seg en rammeavtale på ingeniørstøtte til elektro-, instrumenterings-, kontroll- og telekommunikasjonssystemene på Goliat (Foto Eni Norge). Bilde: Eni Norge
9. jan. 2013 - 20:54

Selskapet skal levere ingeniørstøtte til elektro-, instrumenterings-, kontroll- og telekommunikasjonssystemene til driftsforberedelser på plattformen. Den skal i drift 3. kvartal 2014.

 

Rammeavtalen strekker seg over to år, fram til oktober 2014. Eni Norge har opsjon på forlengelse i ytterligere ett år.

 

ABB er tidligere tildelt kontrakt med verftet, Hyundai Heavy Industries i Sør-Korea, for leveranser av elektro-, instrumenterings-, kontroll- og telekommunikasjonssystemer (EICT), samt løsninger for rapportering, tilstandsovervåking og optimalisering av prosessytelse og -tilstand, til plattformen.

 

Per Erik Holsten, leder for ABBs olje- og gassvirksomhet forteller at selskapet har levert til norsk sokkel nesten siden begynnelsen og besitter bred systemkompetanse innen blant annet elektro- og kontrollsystemer.

- Vi setter derfor stor pris på at vi har fått denne avtalen med Eni Norge, sier leder Holsten.

 

Vi presenterte automatiseringsløsningene på Goliat-plattformen i Automatisering 7 i 2012.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.