NYHETER_BYGG

Storeslem for NCC

Tore Stensvold
10. mars 2005 - 13:19
Vis mer

Byggingen av 85.000 kvadratmeter sykehus skal skje etter et nytt prinisipp: partnering.

Det innbærer at NCC og Helsebygg Midt-Norge sammen skal utarbeide de endelige rammene for den neste fasen av sykehusutbyggingen. Det inkluderer å komme fram til en avtalt målpris for prosjektet. Fristen er første januar neste år.

NCC har tilbudt kunden en organisasjon på ni personer som vil delta i denne tidlige planleggingsfasen. Deretter starter det fysiske arbeidet, som vil foregå de fem neste årene frem til 2011.

For NCC kan kontrakten ha en verdi på ca. 900 millioner kroner.

NCC-sjefen mener selskapet fikk kontrakten på grunn av deres satsing på partnering.

- Dette er en stor dag for dem som har arbeidet utrettelig for å få gjennomslag for denne samarbeidsmetoden. Og det er en stor dag og viktig dag for byggebransjen i Norge fordi åpenhetskulturen gjør sitt inntog. Vi takker Helsebygg Midt-Norge som har vist oss tilliten og tildelt oss kontrakten,” sier adm. dir. Sven Chr. Ulvatne, ifølge en pressemelding fra NCC Construction.

Krevende

Administrerende direktør. Johan Arnt Vatnan i Helsebygg Midt-Norge mener at fase to av sykehusutbyggingen er mer krevende, både kostnadsmessig og gjennomføringsmessig, og mer utfordrende enn første fase.

- Denne fasen krever at vi tenker annerledes og fremtidsrettet. Vi har valgt en kompetansemodell, der den mest sentrale rollen spilles av NCC Construction. Det at en av Skandinavias fremste entreprenører bidrar med sin kompetanse på løsninger og fremdrift gjør oss enda sikrere på at vi skal lykkes med Norges mest spennende byggeprosjekt,” sier Vatnan.NCC tror partneringavtalen med Helsebygg Midt-Norge er bevis for at partnering er godtatt også i offentlig byggevirksomhet.- Selv om dette er Skandinavias største partneringprosjekt, er dette bare starten. Nå er det opp til oss å vise at dette er byggebransjens fremtidige arbeidsmetode. Den bygger på NCCs egne kjerneverdier ærlighet, respekt og tillit som gjennomsyrer alt det denne arbeidsmetoden står for”, sier Sven Chr. Ulvatne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.