IKT

Storebror tar grep

Odd Valmot
4. mars 2002 - 12:52

Det er ett spørsmål alle foreldre stiller seg med jevne mellomrom. Hadde det ikke vært flott å vite hvor småtassene befinner seg til enhver tid, og attpå til vite om de har skadet seg?

Om noen år kan du implantere en sikkerhetschip under huden på poden og få alle slike opplysninger.

- Denne teknologien kan også utvikle seg til fremtidens kredittkort, sier professor i kulturelle studier av vitenskap og teknologi University of Great Falls i Montana, Chris Hables Gray, til ABC. Han tror også en slik chip kan frigjøre oss fra lommeboken og frykten fra å bli bestjålet.

Det amerikanske selskapet Applied Digital Solutions har søkt myndighetene om å få begynne testing av en implanterbar chip som de kaller VeriChip. Den er på størrelse med et riskorn og lett å plassere under huden. Sammen med et planlagt fremtidig produkt som de kaller Digital Angel kan helsetilstanden til brukerne overvåkes og posisjonen kan bestemmes via GPS.

Slike implantater i eldre og syke vil sammen med andre nettbaserte tjenester gjøre at sykebilen vil starte med det samme hjertet får problemer. Ruteplanleggere vil dirigere ambulansen til riktig sted.

Les mer om: