DATATELE

Storebror ser deg – på seminar

HELT SJEF PÅ OVERVÅKNING: Thomas Pichler fra Sony Proff er bare noen av ekspertene på kameraovervåkning som forventes å delta konferansen.
HELT SJEF PÅ OVERVÅKNING: Thomas Pichler fra Sony Proff er bare noen av ekspertene på kameraovervåkning som forventes å delta konferansen. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
4. sep. 2007 - 07:00

I morgen går årets seminar om kameraovervåking av stabelen i Oslo.

Installasjoner av sikkerhetsanlegg som integrerer overvåkingsutstyr er fremdeles inne i en ekspansiv vekst.

Gevinst - for hvem?

På seminaret stilles det spørsmål om hvilke drivkrefter som styrer denne utvilingen og hva den samfunnsmessige gevinsten av en stadig utbredelse av kameraovervåking er.

Fungerer gjeldende kontrollsystem? Tas det tilstrekkelig hensyn til personvernet? Hvilke ulemper er forbundet med den økende overvåkingen, og er vi egentlig villige til å betale prisen?

Vet ikke hvorfor

Undersøkelser viser at mange brukere av overvåkingsanlegg ikke har en klar formening om formålet. Mange er heller ikke klar over ansvar og plikter i forhold til personopplysningsloven som blant annet meldeplikten.

For å belyse disse temaene arrangerer bransjeforeningene Integra og NELFO sammen med Datatilsynet seminaret «Kameraovervåking i det norske samfunnet».

Det holdes i GSK Konferansesenter i Oslo, Forskningsparken Gaustad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.