OLJE OG GASS

Store verdier i Jordbær

Anders J. Steensen
1. okt. 2008 - 11:48

Verdien av olje etter dagens oljepris vil ligge mellom 35 og 58 milliarder kroner.

Oljen ligger i det området som er kalt Jordbær sentral, hvor det tidligere i sommer ble påvist olje. Det er ikke boret i liggende strukturer rundt det geologene antar er hovedstrukturen.Drivverdig funn

– Vi er svært fornøyd med resultatene fra boringen på Jordbær Central, sier Harald Vabø, administrerende direktør i Revus Energy. .

Han opplyser at begge brønnene har påvist gode reservoaregenskaper.

– Vi tror det er stor sannsynlighet for ytterligere volumer i den delen av Jordbær Central som ikke er boret og i flere nærliggende leteprospekter. Selskapet forventer at det trengs ytterligere 4-6 brønner for å utforske området, men på bakgrunn av størrelsen og kvaliteten på den påviste forekomsten har vi all grunn til å tro at funnet vil være drivverdig, sier Harald Vabø.

Hele fruktkurven

Revus Energy anslår at delen av Jordbær Central som ikke er boret kan inneholde ytterligere 30 – 40 millioner fat oljeekvivalenter.

Videre ser selskapet betydelig ressurspotensial i nærliggende leteprospekter, herunder 300 millioner fat oljeekvivalenter (o.e.) i Blåbær-prospektene med høy/middels funnsannsynlighet, 600 millioner fat o.e. i Jordbær East med middels funnsannsynlighet og 500 millioner fat o.e. i Plomme prospektene med middels funnsannsynlighet.

Dersom Revus anslag for ressurspotensialet er korrekt, betyr det ytterligere verdier for nær 1000 milliarder kroner med dagens oljepris.Tror på høy produksjon

– Ved siden av det høye volumpotensialet indikerer reservoaregenskapene at man kan forvente høye produksjonsrater per brønn ved en mulig utbygging av Jordbær. Nordsjøen er i dag en moden region, og kombinasjonen av betydelige tilstedeværende volumer og et svært produktivt reservoar har relativt sjeldent blitt påtruffet de siste 15 årene, tilføyer Vabø i en pressemelding.Gammel rigg

Brønnen 34/1 ble boret med boreriggen Bredford Dolphin. Vanndypet i området er 400 meter. Brønnen ble avsluttet etter at det ble boret nær fire kilometer ned under havoverflaten.

Bredford Dolphin flyttes nå til PL 338 for å bore en avgrensningsbrønn i området 16/1 – 8 for Lundin.

Aker H3

Bredford Dolphin ble bygget ved Aker i 1976 og er av type Aker H3. Dette er første gang riggen operer på norsk sektor. Den er leid inn av et konsortium som består av sju oljeselskaper. Boring ledes av Drilliling Petroleum Technology, DPT.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.