INDUSTRI

– Store utfordringer

NY REGJERING: Sigbjørn Johnsen blir ny finansminister, mens Knut Storberget fortsetter som justisminister.
NY REGJERING: Sigbjørn Johnsen blir ny finansminister, mens Knut Storberget fortsetter som justisminister. Bilde: Aas, Erlend
Camilla Aadland
20. okt. 2009 - 12:42

Han har forventninger til Sigbjørn Johnsen som finansminister, Karl Eirik Schjødt Pedersen som samordningsminister og Trond Giske som ny næringsminister.

– Det er en sterk trio som nå bemanner disse tre sentrale postene. Det behøves også, for utfordringene – ikke minst for eksportindustrien - er blitt større bare i løpet av de siste månedene, sier Lier-Hansen i en pressemelding.Nok å gjøre

Karl Eirik Schjødt Pedersen blir statsråd ved Statsministerens kontor og får dermed ikke bestyre et eget departement. Lier-Hansen tror likevel ikke Schjødt Pedersen får rolige dager.

– At den nye samordningsministeren vil få nok å gjøre, er jeg ikke i tvil om. Senest i den siste demokratiutredningen ble det framholdt at manglende samordning mellom departementene er et stort problem i det norske systemet, kommenterer Lier-Hansen.Håper på kompetanse

Nye statssekretærer og politiske rådgivere skal også på plass.

– Mitt håp er at både Statsministerens kontor og Finansdepartementet vil bli bemannet slik i årene framover at man har betydelig kompetanse innenfor det man kan kalle industripolitisk, langsiktig, strategisk tenkning, sier Stein Lier-Hansen.Vil ha fornyelse

Høyre-leder Erna Solberg mener den nye regjeringen består av et robust og sterkt mannskap, men ingen fornyelse.

– Regjeringen består av arbeidshester og flere av de nye statsrådene har vært ute i tøffe runder tidligere, sier hun til NTB.

Solberg håper at de to «gamle» statsrådene, finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) og forsvarsminister Grete Faremo (Ap), likevel kan representere en fornyelse.

– De var statsråder på 1990-tallet da Ap sto for modernisering. Modernisering og fornyelse har vi sett lite av fra den rød-grønne regjeringens side de siste fire årene, sier hun.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.