ARKIVNYHETER

Store snømengder stenger E18 på Agder

Bilde: Thor Søndenaa

Flere hundre biler og busser - bl.a. Timebussen og flybussen til Kjevik - kjørte seg fast i løpet av natten. Og de værfaste kjøretøyene hindrer brøytemannskapene i å komme fram.

- Vi har foreløpig stoppet tungtrafikken i begge retninger på E18 og prioriterer å få ut fastkjørte biler slik at vi kan komme til å brøyte, sier seksjonsleder Jens Andersen ved Statens Vegvesen, Aust-Agder distrikt. Han har aldri opplevd maken til forhold.

- I øyeblikket har vi absolutt alt tilgjengelig materiell ute og vi har rekvirert ekstra private mannskaper, opplyser distriktsvegsjef Kirsten Lindeberg til NRK Sørlandet.

Distriktsvegsjef Johan Mjaaland i Vest-Agder forteller at strekningen Lillesand - Kristiansand nå er ryddet for biler slik at entreprenøren kan komme til og rydde vegen for snø. Fortsatt kan ingen si når E18 igjen blir åpnet for trafikk.

- Anleggsarbeidet på nye E18 er nesten stoppet opp. Arbeiderne kommer seg ikke på jobb fordi vegen er stengt, forteller informasjonssjef Kyrre Lian. Folk og maskiner som befinner på anleggsområdet, er rekvirert av politiet for å hjelpe til med snørydding.

I sørlandsbyene fra Arendal til Kristiansand har ingeniørvesenet omdisponert både personell og maskiner for å rydde snø.

Ifølge Meteorologisk Institutt vil det falle ytterligere en meter snø over området fram til mandag.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.