TRAFIKK OG ITS

Store nedbørsmengder med snøvær og vanskelige kjøreforhold på Vestlandet

Regnet har øst ned på Vestlandet, men på mange fjelloverganger falt snøen tirsdag, og det advares om vanskelige kjøreforhold mange steder.

Det var vanskelige kjøreforhold grunnet snøvær på flere fjelloverganger mandag. Her fra Bjorli.
Det var vanskelige kjøreforhold grunnet snøvær på flere fjelloverganger mandag. Her fra Bjorli. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen/NTB scanpix
NTB
23. okt. 2018 - 13:58

Målestasjonen Eikemo i Hordaland registrerte 97,7 millimeter nedbør på ett døgn fram til tirsdag morgen, mens Øvstedal og Røldalsfjellet registrerte 91,8 og 82,6 millimeter. I Rogaland topper Lysebotn nedbørsoversikten, med 85,4 millimeter, mens det falt 81,9 millimeter i Sauda i løpet av 24 timer.

I fjellet i Sør-Norge kom nedbøren som snø mange steder tirsdag. Det er varslet vanskelige kjøreforhold som følge av både sterk vind og snøvær.

Fram til onsdag er det også meldt om vanskelige kjøreforhold i Møre og Romsdal og Trøndelag, med synkende snøgrense og snøbyger. Her advares det om stedvis vanskelige kjøreforhold ned til 400–600 meter over havet.

Allerede nå advarer meteorologene om mulighet for snø på Østlandet på fredag når temperaturene vil begynne å falle utover dagen. Et lavtrykk vil prege været i hele landsdelen og dermed er det også muligheter for at den første snøen vil falle i lavlandet.

LES OGSÅ: Trollstigen kan være en prøvelse i oktober: – Veldig mange prøver seg med sommerdekk og blir overrasket av snø

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.