KLIMA

Store kutt i klima- og miljøbevilgninger

222 millioner kroner i poster relatert til klima- og miljøpolitikk kuttes fra revidert nasjonalbudsjett.

Venstres Sveinung Rotevatn er opprørt over at det går mindre penger til klima og miljø i revidert nasjonalbudsjett.
Venstres Sveinung Rotevatn er opprørt over at det går mindre penger til klima og miljø i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Javad Parsa/NTB
25. mai 2022 - 13:53

Forslaget til revidert nasjonalbudsjett (RNB) kommer med kutt på 222 millioner kroner i poster relatert til klima- og miljøpolitikk.

Det har finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) skrevet i et svar til Venstres Sveinung Rotevatn, ifølge Aftenposten.

– De prioriterer ned klima og miljø. De bruker 60 milliarder kroner ekstra i dette budsjettet og prioriterer andre ting. Det er en ærlig sak at de kutter i klimainvesteringer, men det som overrasker meg, er at de ikke har justert retorikken i takt med det, sier Venstre-politikeren.

Blant kuttene finner man en omprioritering på til sammen 486 millioner fra klimaposter til flyktningkrisen i Ukraina. Til gjengjeld øker bevilgningene til Langskip, fangst og lagring av CO2 med 390 millioner kroner.

Rotevatn stilte spørsmål til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) om saken under onsdagens spørretime. Der fikk han til svar at det høye trykket i norsk økonomi og ekstrabevilgninger til strømstøtte, korona og Ukraina-krisen har gjort det nødvendig å kutte.

– Hvis regjeringen fortsetter å bruke penger på dette nivået, vil rentene fortsette å stige raskere enn det norsk næringsliv tåler og det norske husholdninger tåler. Og derfor må vi bremse pengebruken, sier Vestre.

Her er en av tømmestasjonene for septik fra småbåter i Oslo, i nærheten av Ulvøya.
Les også

MDG stusser over kloakkforbud: – Tvinger mange til å bli lovbrytere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.