FORSVAR

Støre: Forsvarssjefen har iverksatt planlagte tiltak

– I tråd med Natos rutiner, som er godt innarbeidet, har forsvarssjefen iverksatt planlagte tiltak for å styrke forsvarets årvåkenhet og beredskap. Dette er det gode planer for, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre under pressekonferansen om situasjonen i Ukraina.
Statsminister Jonas Gahr Støre under pressekonferansen om situasjonen i Ukraina. Foto: Heiko Junge/NTB
24. feb. 2022 - 14:25

Den norske forsvarssjefen har iverksatt planlagte tiltak for å styrke Forsvarets årvåkenhet og beredskap, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Han holdt torsdag ettermiddag pressekonferanse i forbindelse med Russlands angrep på Ukraina.

– I tråd med Natos rutiner, som er godt innarbeidet, har forsvarssjefen iverksatt planlagte tiltak for å styrke forsvarets årvåkenhet og beredskap. Dette er det gode planer for, sier Støre.

Han sier også at Nato har iverksatt tiltak for å beskytte medlemsland.

– Det gjelder de som trenger alliert støtte for å ivareta sin sikkerhet. Norge deltar fortløpende i vurderingen av dette, sier Støre.

– Dette er gjort, og la meg understreke dette, for å sikre medlemslandene og er utelukkende defensive, godt planlagte tiltak i Nato.

For første gang i historien skal fienden i øvelsen, finske og svenske styrker, forsøke å «invadere» Norge, når grenseovergangen ved Valtakunnanraja rett nord for Kivilompolo i Finland skal krysses. Samtidig prøver lokale heimevernsstyrker å beseire de profesjonelle styrkene fra US Navy.
Les også

Svensk-finske Nato-soldater «invaderte» Norge i historisk øvelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.