ENERGI

Støre: Åpen for å vurdere «alt av løsninger» som kan få ned strømprisene

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at regjeringens klare mål er å få ned strømprisene. Men han vil styre unna løsninger som kan skape trøbbel i framtiden.

– Vi må finne løsningene i samarbeid med våre nordiske og europeiske naboer, sa Støre da han talte til Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag.
– Vi må finne løsningene i samarbeid med våre nordiske og europeiske naboer, sa Støre da han talte til Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag. Foto: Javad Parsa/NTB
9. jan. 2023 - 13:26

– Vi er åpne for å vurdere alt av løsninger som kan stabilisere og få prisene ned. Men vi kommer aldri til å gå inn for kortsiktige løsninger som kan sette oss i trøbbel i fremtiden eller som kan true forsyningssikkerheten. Vi må finne løsningene i samarbeid med våre nordiske og europeiske naboer, sa Støre da han talte til Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag.

Både sentralstyret og Arbeiderpartiets statsråder er samlet på Sundvolden Hotel for å sette i gang det nye året og utvikle ny politikk.

Støre vedgår at de gikk ut av 2022 med et lavt nivå på meningsmålingene.

– Vi må ta på alvor at mange velgere er usikre nå. Mange setter seg på gjerdet og vil ha bedre svar fra oss. Blant annet når det gjelder strømpriser: Vi har vært vant med at de er lave og stabile, nå har de i over ett år vært høye og ustabile, sier statsministeren.

Både finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er tydelige på at forsvaret vil bli prioritert i neste års budsjett.
Les også

Støre: – Vi trenger mer penger til forsvar

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.