BYGG

Store anleggskontrakter til Veidekke

STORVATNET: Kraftverket utnytter fallet fra Storvatnet til å produsere 44 GWh elektrisk kraft.
STORVATNET: Kraftverket utnytter fallet fra Storvatnet til å produsere 44 GWh elektrisk kraft. Bilde: NVE
Joachim Seehusen
24. aug. 2006 - 13:38

– De nye kontraktene gjør at vi får en god utnyttelse av vår kompetanse og ressurser på fjellarbeider, sier avdelingsleder Kåre Strand i Veidekke Entreprenør.

- I Ålesundtunnelene får vi dessuten anvendelse for den nye membranen som er utviklet for vann- og frostsikring i tunneler. Dette gjør oss i stand til å utføre disse arbeidene både rimeligere og raskere enn tidligere, legger han til.

Reinskar Kraftverk

Kontrakten omfatter bygging av kraftstasjon, rehabilitering og kanalisering av dam samt etablering av 3 km tunnelsystem. Byggherre er Sjøfossen Energi AS og kontraktssummen er 92 mill. kroner ekslusive moms.

Arbeidene starter i august 2006 og prosjektet skal være ferdigstilt til desember 2008.Rehabilitering av tunneler på Rv 658

Statens vegvesen har gitt Veidekke i oppdrag å utføre rehabiliteringen av de undersjøiske tunnelene fra Ålesund til Ellingsøy og Valderøy. Kontraktssummen er på 180 mill. kroner uten moms.

Ellingsøytunnelen er 3.250 meter lang og Valderøytunnelen er 4.222 meter lang.

I hver av tunnelene skal det lages en snunisje, og det skal stedvis utføres utvidelse og sikring av tverrsnittet på tunnelene. Videre skal all eksisterende vann- og frostsikring rives og erstattes med nytt.

All eksisterende belysning med kabler skal også skiftes ut.

Arbeidene skal etter planen starte i oktober 2006 og fullføres sommeren 2008.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.