BYGG

Stor vannlekkasje på Bryggen

LEKKASJESKADET: Flere brudd på hovedvannledningen gjorde at vannet gravde ut hulrom under veien på Bryggen i Bergen i morgentimene fredag. Arkivfoto.
LEKKASJESKADET: Flere brudd på hovedvannledningen gjorde at vannet gravde ut hulrom under veien på Bryggen i Bergen i morgentimene fredag. Arkivfoto. Bilde: Anders J. Steensen
21. mai 2010 - 11:17

Flere brudd på vannledningene gjorde fredag morgen at Bryggen i Bergen måtte stenges for ferdsel. Deler av sentrum i byen var uten vanntilførsel etter lekkasjene.

Skyllet bort masse

Brannvesen og politi rykket rett over klokken halv sju ut etter meldinger om overvann ved Zachariasbryggen, skriver Bergens Tidende på nett.

– Hovedvannledningen på Bryggen har tre-fire brudd. Selve bruddene er nå stanset, forteller operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NTB.

Vannet har skyllet vekk masse under veien på Bryggen, og det er den delen som ligger mot torget som er verst rammet.

– Det er ikke slik at noe kan rase ut, men området vil være stengt fordi vannet har gravd hulrom under veien, forteller operasjonslederen.

Først ordnet i morgen

Fotgjengere og syklister kan bevege seg i området og anbefales å ferdes langs kaisiden av bryggen.

– Meldingene går ut på at problemene tidligst kan være løst fredag kveld, men at det sannsynligvis ikke er i orden før lørdag, sier Myrtvedt.

Vannet har trengt inn i bygninger og kjellere, men omfanget av skadene er så langt ikke kjent, skriver BT.

En mengde husstander i Bergen sentrum mistet vanntilførselen som følge av ledningsbruddene, men etter hvert har en del av dem fått vannet tilbake. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.