MOBIL

Stor Symbian-oppdatering i sommer

Nye menyer til din Symbian-telefon, og GHz-prosessor i din neste.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. mars 2011 - 09:10

I et åpent brev til sine utviklere skriver Nokias Purnima Kochikar at de skal slippe en stor oppdatering til Symbian i sommer. Her får vi en ny startskjerm, fleksible widgeter, nye ikoner og en raskere nettleser. 

I tillegg oppdateres Ovi Store og Ovi Maps med et "fresh look", og integrasjon av sosiale media i Ovi Maps.

Vi har allerede fått en titt på Symbian^3 sitt nye menysystem, med startskjerm hvor du kan ha widgeter i forskjellige størrelser, en mindre statuslinje på toppen av skjermen og et friskt menysystem.

Det nye utseendet blir en gigantisk oppussing av dagens system

Raskere prosessor

I tillegg skal Symbian-telefonene fra Nokia få oppgraderinger i maskinvare. I det åpne brevet skriver Nokia at det blir prosessor på minst 1 GHz og raskere grafikkmaskinvare. Det skal også fokuseres på foto og lokasjon i de kommende Symbian-enhetene.

Tanken er at Nokia skal fortsette å levere konkurransedyktige produkter frem mot Windows Phone 7-telefonene. Når så disse telefonene er på plass i markedet håper Nokia at kundene vil bytte Symbian-telefonene sine ut mot disse.

Symbian forsvinner

Symbian-telefoner skal selges lenge etter at de første Windows-telefonene har kommet på markedet. Spesielt i markeder som Kina, India, Russland og Tyrkia, hvor Symbian har solid fotfeste. På grunn av dette kan ikke Nokia si noe om når de vil kutte ut Symbian helt, ifølge det åpne brevet.

Det som imidlertid er hevet over enhvert tvil er at Nokia kommer til å kutte ut støtte for Symbian på sikt. 

Kilde: Peer360.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.