NYHETER

Stor sprik på Stord

Stor interesse og enda større sprik preger konkurransen om det som kan bli første oppdrag på en ny vegpakke i Hordaland. Det laveste anbudet er på 16,737 millioner kroner, det høyeste ligger 55 prosent høyere.

Denne ettfeltsbrua tar unna 3 800 kjøretøyer i døgnet. De nye brua skal bygges til høyre for den. Mye tyder på at kontrakten går til Byggservice fra Kvinnherad. (Foto: Google)
Denne ettfeltsbrua tar unna 3 800 kjøretøyer i døgnet. De nye brua skal bygges til høyre for den. Mye tyder på at kontrakten går til Byggservice fra Kvinnherad. (Foto: Google)
30. jan. 2015 - 11:49

Det er Byggservice fra Kvinnherad som ligger lavest. Risa fra Hå holder andreplassen med et anbud på 18,577 mill.

Anbudene gjelder bygging av en ny bru over en bukt i Storavatnet i tettstedet Sagvåg i Stord kommune. Den skal avløse en bru som bare har ett kjørefelt og en påhengt gang/sykkelbane, til tross for at årsdøgntrafikken er på 3 800.

7 entreprenører har meldt sin interesse. Konkurransen domineres av de lokale. De fire laveste anbudene er gitt av entreprenører fra Hordaland og Rogaland.

Engelsen Entreprenør fra Stord er nr. tre med 18,935 mill., Bertelsen & Garpestad fra Egersund er nr. fire med 20,991 mill.

De tre som ligger høyest er Implenia (21,045 mill.), Veidekke (22,250 mill.) og BMO Entreprenør (25,949 mill.).

Det laveste anbudet ligger veldig nært Vegvesenets overslag, men byggeleder Roberto Balzer er likevel litt bekymret på grunn av den store variasjonen mellom prisene. - Så stor sprik kan bety at entreprenørene har oppfattet konkurransegrunnlaget forskjellig. Det kan ofte føre til diskusjoner. Hvis entreprenøren ligger an til å tape penger på et oppdrag, kan det bli vanskelig å få til en fornuftig gjennomføring av det. Det er lettere når prisene er jevne. Da har entreprenørene oppfattet konkurransegrunnlaget likt, sier Balzer.

Entreprisen omfatter sprenging av 150 kbm, graving av 1 500 kbm, beplantning av 450 kvm, bygging av 425 kvm natursteinsmur og montasje av 153 kvm støyskjermer. Innen utgangen av oktober neste år må jobben være gjort.

Oppdraget kan bli første delprosjekt i en ny vegpakke som eventuelt skal hete Stord vestside. Finansieringen er i orden for det oppdraget som er utlyst, men ikke for resten av pakken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.