MOBIL

Stor skjerm og tokjerne fra Huawei

Huawei Ascend G600 bjudar på 4,5 tommers skjerm og tokjerneprosessor på 1,2 Ghz.

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. aug. 2012 - 11:00
Vis mer

Huawei lanserer den nye modellen Ascend G600. Dette er en Android 4.0-telefon med 4,5 tommers skjerm og tokjerneprosessor. Kjenner vi produsenten rett blir prisen til å leve med, men foreløpig har de ikke sagt noe om hva de vil ha for den.

Dette ser ut til å være en oppfølger til G300, som vi testet for en måned siden. Vi lot oss imponere, og det er lov å håpe at storebror også blir en godsak.

4,5 tommer er en god slump skjerm, og det er mange produsenter som har omfavnet skjermer som er mer enn 4,3 tommer. Huawei har benyttet en skjerm med oppløsningen 540 x 960 piksler. Ascend G600 har dermed en lavere oppløsning enn mange andre med samme skjermstørrelse. Det gir en pikseltetthet på 244 ppi.

Snapdragon S4

Systembrikken er en Qualcomm Snapdragon S4 med 1,2 GHz tokjerneprosessor. Men Huawei oppgir ikke nøyaktig hvilken systembrikke det er snakk om. Det er 768 MB arbeidsminne og 4 GB lagringsminne. Støtte for minnekort er på plass.

Operativsystemet er Android 4.0, med Huaweis egne grensesnitt på toppen. Det følger med programvare for å lese Office- og PDF-dokumenter.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.0

Åtte megapiksler

Telefoen har kamera med åtte megapikslers bakbelyst sensor, og autofokus. Det er også et 0,3 megapikslers frontmontert kamera. Det er ikke støtte for HD-videoopptak.

Ellers er alle de vanlige funksjonene på plass, som støtte for 3G og GSM, Wi-fi og GPS. G600 har også det Huawei kaller "Bluetooth 3.0 Smart Ready", men vi antar at det er snakk om en trykkfeil, og at det er Bluetooth 4.0 som menes. NFC er også støttet.

Telefonen kommer i sort og hvitt, og skal komme i salg i september.

LES OGSÅ: Huawei med HD-nettbrett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.