PRODUKSJON

Stor skandinavisk biosatsing

15. nov. 2001 - 10:39

– Norske bioteknologibedrifter har mye å hente på å jobbe tett sammen med de svenske og danske miljøene i Øresundregionen, sier Werner Christie.

Spesialrådgiveren i Norges eksportråd var i går en av innlederne på et seminar i København som samlet de fremste nordiske ekspertene for å diskutere mulighetene for samarbeid innen bioteknologi.

Arrangementet markerte samtidig åpningen av det nye Startsenteret for norske bedrifter i Øresundsregionen. Øresundsregionen markedsføres internasjonalt som Medicon Valley, og representerer store muligheter også for norsk næringsliv.

– Over 60 prosent av aktivitetene innen bioteknologi i Norden finner sted i Medicon Valley. Et senter som bidrar til å samordne den norske innsatsen innen bioteknologi med den svenske og danske kompetansen, vil representere et tyngdepunkt i Europa. Et slikt samarbeid vil trolig gjøre det lettere for norske bioteknologibedrifter å markere seg internasjonalt enn de ville klart alene, mener Christie.

Norges Eksportråd og Norges ambassade i København har med støtte fra Statens nærings- og distriktsutbyggingsfond (SND) gått sammen om å etablere et Startsenter for norske bedrifter i Øresundsregionen.

På fordelaktige betingelser vil startsenteret kunne tilby lokaler ved Norges ambassade i København, administrativ assistanse, kunnskap om venturekapitalmiljøer i regionen og spesialtilpasset rådgiving til den enkelte bedrift.

Målsettingen er at norsk bioteknologiindustri skal få en solid plattform og posisjon i Øresundsregionens dynamiske miljø innenfor forskning, utvikling og ikke minst kommersialisering av bioteknologi. Startsenteret skal også bidra til kompetanseheving og videre internasjonalisering av norsk bioteknologiindustri.

Øresundsregionen har ry på seg for å være blant de fremste bioteknologimiljøene i Europa og tiltrekker seg stor oppmerksomhet fra den internasjonale bioteknologiindustrien. For eksempel har den amerikanske giganten Biogen valgt å investere fire milliarder på bioteknologi i Medicon Valley, ifølge Norges eksportråd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.