Stor SAS-kontrakt til 200 millioner

Kongsberg Maritime skal levere sikkerhet- og automatiseringssystem til Johan Sverdrup

Stor SAS-kontrakt til 200 millioner
Geir Håøy, administrerende direktør Kongsberg Maritime kan glede seg over en stor kontrakt. Bilde: Tore Stensvold

Geir Håøy, administrerende direktør i Kongsberg Maritime kan glede seg over en avtale til 200 millioner kroner. Kontrakten gjelder leveranse av sikkerhet- og automatiseringssystem (SAS), livssyklussimulator og SAS Information Management System til feltsenteret for Johan Sverdrups fire plattformer, skriver selskapet i en pressemelding. Ordren er basert på en prosjektspesifikk avtale for SAS på Johan Sverdrup tildelt Kongsberg Maritime mai 2015 og inneholder omfattende leveranser av maskinvare, programvare og systemengineering-tjenester.

Som en del av den prosjektspesifikke avtalen skal Kongsberg Maritime også delta med integrasjonstjenester for leverandører til Johan Sverdrup, og støtte installasjon og idriftsettelse av leverte systemer.

– Denne avtalen viser Kongsberg Maritimes sterke kapasitet og vår solide posisjon innen topside automasjon for offshore olje- og gass enheter, bevist gjennom en rekke signifikante kontrakter vi har vunnet, sier Geir Håøy, administrerende direktør i Kongsberg Maritime.

Les også: Johan Sverdrup kontrakt til Krohne