T2

Stor misnøye med TV-signalene

Mange er misfornøyde med signalkvaliteten i det digitale bakkenettet. - Feil type antenner, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.
Mange er misfornøyde med signalkvaliteten i det digitale bakkenettet. - Feil type antenner, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV. Bilde: Odd Richard Valmot
10. nov. 2008 - 11:01

Verken RiksTV, Forbrukerombudet eller Forbrukerrådet har fått mer enn en håndfull klager på overgangen til digitalt bakkenett.

Mistanke

Det hele fremstår som en smertefri overgang kronet med suksess, skriver Forbrukerportalen.

Forbruker-rapporten og Medietilsynet hadde mistanke om at misnøyen var større enn klagestatistikken tydet på, og har gjennomført en telefonundersøkelse som omfatter nær 1.000 personer i fylkene Rogaland, Østfold, Akershus og Oslo.

Les også: NTV krever TV-monopol

Problemer

Undersøkelsen viser at rundt halvparten av alle med vanlig antenne opplever problemer med lyd og bilde relativt ofte.

Kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV sier at også det digitale bakkenettet har hatt sine barnesykdommer.

– Det har vært litt for mange feil i sendenettet, og ikke minst har det vært feil på enkelte mottakere, sier Søreide. Han mener at mange også har brukt feil type antenne. Innendørsantenner skaper ofte mottaksproblemer, blant annet fordi signalet blir for svakt eller kan forstyrres av annet elektronisk utstyr, sier Søreide.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.