NYHETER

Stor ledelse til Transportformidlingen

Transportformidlingen SA har gode muligheter til å sikre seg en kontrakt i Oslo til omkring 360 millioner kroner. Oppdraget omfatter drift og vedlikehold av kommunale veger i seks bydeler i nesten fem år.

Transportformidlingen SA har gode muligheter til å få drifts- og vedlikeholdsansvar for kommunale gater og veger sentralt i Oslo i nesten fem år. Karl Johans gate er en av dem. (foto: Anders Haakonsen)
Transportformidlingen SA har gode muligheter til å få drifts- og vedlikeholdsansvar for kommunale gater og veger sentralt i Oslo i nesten fem år. Karl Johans gate er en av dem. (foto: Anders Haakonsen)
18. juli 2013 - 16:52

Kontraktsperioden går fra 1. oktober i år til 31. august 2018, men anbudssummene omfatter bare det entreprenørene forlanger for ett års drift og vedlikehold. Anbudet fra Transportformidlingen er på 74 millioner kroner. Nærmest følger ISS med 81,5 mill. Øvrige anbydere er NCC (86 mill.) og Mesta (94,5 mill.).

Oppdraget omfatter gater, veger og byrom på det kommunale vegnettet i bydelene Frogner, Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene, Sentrum og St. Hanshaugen.

Den som får kontrakten får ansvar for vinterdrift, vårrengjøring, periodisk renhold, tømming av sluk, lapping av asfalt, vedlikehold av grøntanlegg og drift av holdeplasser.

Kontrakten omfatter også driftspatrulje. Det går ut på at to mann kjører rundt i de seks bydelene 7,5 timer mandag til fredag. Disse skal ta seg av forefallende arbeid som fjerning av grener som står i vegen for skilt, plukking av søppel og festing av løse kantstein. Det skal også være folk på vakt som kan rykke ut utenom ordinær arbeidstid.

Oppdragsgiver er bymiljøetaten i Oslo kommune, men den som får kontrakten, kan også få oppdrag for andre etater. De mest aktuelle er Oslo Havn og Renovasjonsetaten.

I forbindelse med drift og vedlikehold av vegnettet deles Oslo i fire områder. Driftskontraktene har normalt fire års varighet, slik at det bli en utlysning hvert år. Oslo Vei hadde driftskontrakten for det aktuelle området i inneværende periode, som skulle vart til 31. august 2014. Etter konkursen i Oslo Vei inngikk kommunen en avtale med ISS som gjelder til 30. september i år.

Det oppdraget som nylig har vært ute på anbud, gjelder 11 måneder lenger enn vanlig for at syklusen ikke skal bli brutt.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.