NYHETER

Stor ledelse til Implenia

Implenia vil ha 60,7 millioner kroner for å anlegge 850 meter av ny riksveg 7 mellom Sokna og Ørgenvika. Det gir en ledelse på over 11 prosent til nærmeste konkurrent.

Strekningen som har vært ute på anbud inngår i den blå linjen som markerer den østligste delen av framtidig riksveg 7. (Ill.: Statens vegvesen)
Strekningen som har vært ute på anbud inngår i den blå linjen som markerer den østligste delen av framtidig riksveg 7. (Ill.: Statens vegvesen)
14. aug. 2012 - 14:52

Seks entreprenører har gitt anbud. De er svært uenige om hvor mye jobben er verd. Isachsen Entreprenør fra Drammen er nr. to med 67 mill. Deretter er det et langt sprang til T. Engene fra Gol, som vil ha 79,8 mill. for jobben. Videre nedover lista jevner det seg ut. Veidekke og Hæhre Entreprenør ligger like bak med anbud på henholdsvis 81,2 og 82,6 mill. Høyest ligger Tronrud Anlegg fra Hønefoss med 87,2 mill.

Strekningen ligger i østre ende av den nye vegen mellom Sokna og Ørgenvika. En vesentlig del av utgiftene vil gå med til støp av en 185 meter lang miljøtunnel. En rundkjøring og en 35 meter lang bru inngår også i strekningen.

Den som får kontrakten, skal sprenge 20 000 kbm og grave 57 000 kbm løsmasser. Til miljøtunnelen vil det gå med 2 400 kbm betong og 495 tonn armering.

Jobben må være fullført i midten av juni 2014. Når vegen åpnes åpnes senere samme måned, blir avstanden mellom Hallingdal og Oslo-området 20 km kortere enn i dag.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.