MOBIL

Stor lansering fra Samsung

Fire nye telefoner avduket. Alle kjører Android, og en av dem har 1,4 GHz prosessor.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. aug. 2011 - 12:40
Vis mer

Samsung har lansert fire nye telefoner. Disse skal presenteres i detalj under IFA-messen i Berlin neste uke, men allerede nå har de delt noen detaljer om de kommende modellene.

Samtidig forklarer Samsung sitt nye system for modellnavn. Dette ble kjent i forrige uke. Systemet skal gjøre det enklere å se om en Samsung-telefon er en toppmodell eller en budsjettmodell. Systemet deler modellene inn i fem kategorier, i tillegg til tre underkategorier.

Systemet spiller på bokstaven som brukes etter modellnavnet, som i Galaxy S.

Se faktaboksen for nærmere forklaring.

Kun en forsmak

Selv om Samsung presenterer telefonene sine er dette kun en forsmak på lanseringen som skal holdes neste fredag. Det presenteres ingen ny toppmodell som erstatter Galaxy S II, men det kan også tenkes at Samsung ønsker å holde dette tilbake til selve lanseringsdagen.

Alle telefonene har Android 2.3 Gingerbread.

Galaxy W

Galaxy W får prosessor på 1,4 GHz og støtte for super-3G med nedlasting på inntil 14,4 Mbps. Skjermen er 3,7 tommer og har oppløsningen 800 x 480 piksler.Telefonen har fått samme menysystem som Galaxy S II, TouchWiz 4.0. Den støtter blant annet Kies Air, som gjør at du kan få tilgang til innholdet på telefonen gjennom en PC-nettleser.

Telefonen har ellers fått et kamera med fem megapiksler, Bluetooth 2.1, Wi-fi med 802.11b/g/n og et batteri på 1500 mAh.

Galaxy M Pro

Galaxy M Pro er en telefon med fullt tastatur. Den skal angivelig være et godt valg for unge og profesjonelle. Det ser altså ut til at denne telefonen skal konkurrere med HTC ChaCha, som også har fullt tastatur. Galaxy M Pro er knapt 1 cm tykk, har optisk styreflate under skjermen og støtte for Exchange, Sybase Afaria, Cisco Mobile og Cisco WebEx. 

Skjermen er 2,66 tommer og har oppløsningen 480 x 320 piksler. Prosessoren er på 1 GHz. Det er et fem megapikslers kamera på baksiden og et frontmontert kamera for videosamtaler. Telefonen har Bluetooth 3.0, Wi-fi 802.11b/g/n og et batteri på 1350 mAh.

Galaxy Y

Denne telefonen skal være kompakt, og har fokus på sosiale medier. Den er rettet mot unge brukere, og skal være enkel i bruk. Galaxy Y har prosessor på 832 MHz, så den har neppe spesielt hissig ytelse. Telefonen skal komme i en rekke forskjellige farger.

Skjermen måler tre tommer og har oppløsningen 320 x 240 piksler. Dette er en rimelig beskjeden skjerm, med andre ord. Resten av spesifikasjonene er også beskjedne: To megapikslers kamera, Wi-fi 802.11b/g/n, super-3G med 7,2 Mbps nedlasting og et batteri på 1200 mAh.

Galaxy Y Pro

Galaxy Y Pro er tastaturvarianten av Galaxy Y. Den skal være laget for ungdom og profesjonelle, med fokus på både sosiale medier og jobbfunksjoner. Menysystemet beskrives som optimalisert og intuitivt, uten at dette forklares nærmere. Telefonen er ellers forhåndslastet med ThinkFree Mobile Office, som lar deg åpne og redigere Office-dokumenter. Telefonen har også Wi-Fi Direct, som lar deg sende filer direkte over Wi-fi.

De øvrige spesifikasjonene er ikke kjent.

Vi følger Samsungs lansering. Når alt er lansert leser du om de nye modellene på Mobili.no.

Samsung har for øvrig allerede lansert Galaxy R, som er en lettvariant av Galaxy S II. Les mer om den her.

Kilde: Pressemelding, Sammyhub.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.