NYHETER

Stor ITS-begeistring

Samferdselsdepartementet ber om konkrete forslag til  økt bruk av ITS i transportsektoren i Norge. Dette er en svært gledelig nyhet for ITS Norge.

Daglig leder Trond Hovland i ITS Norge.
Daglig leder Trond Hovland i ITS Norge. Bilde: Jarle Skoglund
26. mai 2015 - 07:44

ITS Norge har i fem år jobbet med å få til et nasjonalt løft for  ITS i Norge. Nå har dette arbeidet blitt kronet med hell i form av et brev fra departementet til alle samferdselsetatene og Avinor.

I departementet sine retningslinjer for arbeidet med nasjonal transportplan 2018-2029 ber de om en vurdering av om det er hensiktsmessig å etablere en digital samhandlingsplattform på tvers av transportformene. De ber også om at etatene redegjør for omfang, innretninger og kostnader for etablering og drift av en plattform.

- Dette er en milepæl for det viktige arbeidet med ITS i Norge, sier daglig leder Trond Hovland i ITS Norge. - Dette er i realiteten full uttelling for prosjektet Hårfagre som foreningen har jobbet med de siste fire årene, og det viser at vi har klart å sette dagsorden med dette viktige arbeidet, understreker Hovland

ITS Norge sendte søknad med prosjektrapport til Samferdselsdepartementet om etablering av en samhandlingsplattform som kan legge til rette for det som departementet nå ber fagetatene vurdere å realisere.

Prosjektet har vært støttet at Innovasjon Norge og Transnova (nå Enova).

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.