NYHETER

Stor interesse og lokal dominans i Fyllingsdalen

9 entreprenører har meldt sin intersse for å utvide fylkesveg 540 gjennom Fyllingsdalen i Bergen. Nesten alle har hovedkontoret sitt i nærheten av anleggsplassen. Det laveste anbudet er på 71 millioner kroner.

Slik ser fylkesveg 540 ut i dag. Kollektivfeltet kommer til høyre for betongrekkverket. (Foto: Google)
Slik ser fylkesveg 540 ut i dag. Kollektivfeltet kommer til høyre for betongrekkverket. (Foto: Google)
13. mai 2015 - 15:06

Det er Åmodt Entreprenør fra Bergens nabokommune Askøy som leder konkurransen. Alle de øvrige anbyderne holder til i Bergen, bortsett fra en, som ligger mye høyere enn konkurrentene.

Fyllingen Maskin ligger på andreplass med 71,1 mill. Deretter følger Bergen Bydrift (73,4 mill.), Halvorsen Grave-Transportservice (74,6 mill.), Drange Maskin (75,8 mill.), Hylland (76,9 mill.), Sprengningsteknikk (77,7 mill.), Svein Boasson (79,4 mill.) og Vassbakk & Stol (91,5 mill.).

Strekningen som skal utvides er ca. 900 meter lang. I dag er har den to kjørefelt og en gang/sykkelveg. Nå skal den få et kollektivfelt for trafikk i retning sentrum på den ene siden og et vesentlig forbedret tilbud til mye trafikanter på den andre. Der blir det fortau og en bred sykkelbane med midtlinje for trafikk i begge retninger.

For å få plass til kollektivfeltet må vegen utvides mot en bekk som renner parallelt. Her skal det støpes en lang støttemur. En vesentlig del av anleggskostnadene vil gå til den. 160 kvm av støttemuren blir forblendet med naturstein.

For øvrig skal det legges asfalt på nesten 30 000 kvm, det skal sprenges 5 500 kbm, det skal settes opp 2 200 kvm støyskjermer og 5 500 kvm skal beplantes.

Støyskjermene skal stå på betongrekkverk. I dag er det rekkverk mot elva. Det skal også blir rekkverk mellom kjørebanen og sykkelbanen.

Statens vegvesen har prosjektert utvidelse i egenregi. Jobben må være fullført til jul neste år.  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.