NYHETER

Stor interesse for utbedring av E 134

Interessen for å utbedre E 134 i Telemark er stor. Det er også forskjellen mellom anbudssummene. Risa fra Hå på Jæren har gitt et anbud på 71,9 millioner kroner. Det gir en betryggende ledelse.

Slik skal ikke en europaveg se ut. Nå får den en påkrevet oppgradering. Risa ligger godt an til å få den jobben. (Foto: Google)
Slik skal ikke en europaveg se ut. Nå får den en påkrevet oppgradering. Risa ligger godt an til å få den jobben. (Foto: Google)
31. aug. 2012 - 08:28

7 entreprenører ga anbud på jobben, men de største glimret med sitt fravær. Isachsen Entreprenør fra Nedre Eiker i Buskerud er nr. to med 79,7 mill. Nomeland Anlegg fra Valle i Setesdal er nr. tre med 85,7 mill.

De øvrige anbyderne er Tveito Maskin fra Nome i Telemark (91,8 mill.), Brødrene Alseth fra Tinn i Telemark (94,5 mill.), HAB Construction fra Bærum (94,7 mill.) og TT Anlegg fra Mandal (98,8 mill.).

Byggeleder Olav Heggenes i Statens vegvesen er godt fornøyd med resultatet av anbudskonkurransen. De laveste anbudene ligger lavere enn ventet.

Strekningen som skal utbedres går mellom Grunge kirke og Velemoen i Vinje kommune vest i Telemark. Her skal E 134 få en bredde på 9,5 meter. Kjørebanen blir ikke mer enn 6,5 meter bred, men skuldrene skal bli halvannen meter brede av hensyn til myke trafikanter.

Det nye og bredere vegarealet skal være klart til bruk høsten 2014. I juni året etter må hele jobben være fullført.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.