ARKIVNYHETER

Stor interesse for kollektivfelt i Asker

Riksveg 165 skal utvides mot høyre side på bildet for å få plass til kollektivfeltet, som kommer på venstre side. I forbindelse med ombyggingen blir gang/sykkelvegen flyttet over til samme side som kollektivfeltet.
Riksveg 165 skal utvides mot høyre side på bildet for å få plass til kollektivfeltet, som kommer på venstre side. I forbindelse med ombyggingen blir gang/sykkelvegen flyttet over til samme side som kollektivfeltet. Bilde: Anders Haakonsen
23. mars 2009 - 16:04

Tett bak Sønstegård følger Aktiv Veidrift fra Asker med 36,876 mill. og Arne Olav Lund fra Larvik med 36,853 mill. Ytterligere fem anbydere ligger lavere enn 38 millioner. Prisene ligger i underkant av byggherrens overslag.

Den aktuelle strekningen går mellom Hvalstrand og Holmen i Asker kommune. Fra Holmen er det bare noen hundre meter til E 18. I morgenrushet er det mye trafikk på rv 165 som skal inn på E 18. Da blir køene lange.

Rv 165 har to felt i dag. Ved å legge et kollektivfelt langs rv 165 i retning Oslo vil Vegvesenet gi bussene bedre framkommelighet. Feltet kommer på østsiden av vegen. På deler av strekningen er det enklere å utvide vegen mot vest. Her blir de to feltene som er åpne for alle kjøretøyer, flyttet vestover for å gi plass til kollektivfeltet.

Oppdraget omfatter også etablering av en undergang og støyskjerming av naboeiendommer. Til sammen 1 500 kvm støyskjermer skal settes opp.

De totale omkostningene er beregnet til 80 millioner kroner. Cowi står for prosjekteringen. Kollektivfeltet skal være klart til bruk innen utgangen av september neste år.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.