NYHETER

Stor interesse for gang/sykkelveg på Jæren

Hele 8 entreprenører har gitt anbud på en 1,6 km lang gang/sykkelveg langs Nordsjøvegen på Jæren. Bertelsen & Garpestad fra Egersund har en solid ledelse. Nr. to ligger 13,5 prosent høyere. 

Her slutter gang/sykkelvegen langs fylkesveg 107. Bertelsen & Garpestad har gode muligheter til å få jobben med å forlenge den. (Foto: Google)
Her slutter gang/sykkelvegen langs fylkesveg 107. Bertelsen & Garpestad har gode muligheter til å få jobben med å forlenge den. (Foto: Google)
4. mars 2014 - 15:41

Anbudet fra Bertelsen & Garpestad er på 12,948 millioner kroner. Bjelland fra Klepp ligger nest lavest med 14,695 mill. På tredjeplass ligger Georg Stangeland fra Sandnes (15,014 mill.), fulgt av Grunn-Service fra Time (15,512 mill.).

Det høyeste anbudet er på 19,701 mill. Alle deltakerne i konkurransen er fra Rogaland. 7 av dem holder til sør for Boknafjorden.

Byggeleder Dag Rune Kvålen er fornøyd både med oppslutningen og prisnivået. - Den laveste prisen ligger litt lavere enn byggherreoverslaget, sier han.

Mange veger inngår i vegsystemet som kalles Nordsjøvegen. Den strekningen som skal få gang/sykkelveg nå, har status som fylkesveg 107 og ligger i Hå kommune. En del av denne vegen har allerede et godt tilbud til dem som tar seg fram for egen kraft.

Den nye gang/sykkelvegen kommer i forlengelsen av den nåværende. Ytterpunktene er Nærland i sør og kommunegrensen mellom Hå og Klepp i nord.

Asfaltert bredde blir tre meter. På hver side blir det en 25 cm bred skulder. Rabatten mellom gangareal og kjøreareal skal bli to meter bred. Gang/sykkelvegen ligger på vestsiden av kjørebanen på hele strekningen.

Statens vegvesen har utført prosjekteringen i egenregi. Innen utgangen av april neste år må anleggsarbeidet være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.