ARKIVNYHETER

Stor interesse for g/s-veg langs E 6 i Oslo

Trærne langs E 6 på Furuset til høyre på bildet må vike plass for den nye gang/sykkelvegen. Gående og syklende vil bli beskyttet mot trafikken på E 6 med et rekkverk og en støyskjerm.
Trærne langs E 6 på Furuset til høyre på bildet må vike plass for den nye gang/sykkelvegen. Gående og syklende vil bli beskyttet mot trafikken på E 6 med et rekkverk og en støyskjerm. Bilde: Anders Haakonsen
9. nov. 2009 - 01:49

Nest lavest ligge Aktiv Veidrift fra Lier med 17,834 mill. fulgt av Mesta med 18,329 mill. Ytterligere tre entreprenører ga anbud under 20 millioner: Huser Entreprenør fra Gjerdrum (18,918 mill.), Brødrene Gjermundshaug fra Alvdal (18,999 mill.) og Østlandske Vei og Betong fra Oslo (19,623 mill.). Det høyeste anbudet er på 25,25 millioner.

Byggeleder Jonny Ingjer i Statens vegvesen er overrasket over den store deltagelsen. Noen overraskelse i form av veldig lave anbud, fikk han ikke. De laveste ligger bare litt under overslaget.

Strekningen går mellom Skanseveien på Høybråten og Jerikoveien på Furuset. Fra Skanseveien og vestover skal det legges fortau og sykkelbane langs Karihaugveien så lenge den går parallelt med E 6. Når den krysser E 6 i bru, er det slutt på fortauet. Herfra til Jerikoveien blir myke trafikanter tilgodesett med en tre meter bred gang/sykkelveg som skal gå parallelt med E 6 i et par meters avstand.

Ingjer regner med at jobben skal være gjort innen utgangen av neste år. Blir det en hard vinter, kan det ta lenger tid, men ikke mye lenger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.