NYHETER

Stor interesse for g/s-veg i Lillehammer

Ikke mindre enn 10 entreprenør har gitt anbud på en gang/sykkelveg langs fv 311 i Lillehammer. Isachsen Entreprenør leder klart med et anbud på 21,94 millioner kroner.

På denne vegen er det ikke spesielt hyggelig å ta seg fram for egen kraft. Mange entreprenører vil legge gang/sykkelveg langs kjørebanen. (Foto: Google)
På denne vegen er det ikke spesielt hyggelig å ta seg fram for egen kraft. Mange entreprenører vil legge gang/sykkelveg langs kjørebanen. (Foto: Google)
9. des. 2014 - 13:39

Anlegg Øst Entreprenør er nr. to med 24,482 mill. Ytterligere tre anbydere ligger under 27 mill.: Brødrene Gudbrandsen fra Østre Toten (24,939 mill.), Løype Anleggsdrift fra Gausdal (26,443 mill.) og S&B Stenersen fra Øyer (26,606 mill.).

Oppdraget har vært utlyst en gang tidligere. Det skjedde i oktober i fjor. Anbudsfristen var satt til 25. februar, men før den tid ble konkurransen avlyst. Vårflommen i 2013 hadde tatt pengene som skulle brukes til gang/sykkelvegen. Utgiftene til reparasjoner av flomskader ble så store at Oppland fylkeskommune valgte trekke tilbake bevilgningen.

I dag går det gang/sykkelveg langs fylkesveg 311 fra Lillehammer sentrum til Ersgård. Når det nye anlegget er ferdig, blir Kantvegen nytt endepunkt. Kantvegen er en av adkomstvegene til Birkebeineren skistadion.

Da oppdraget ble utlyst første gang, var det meningen at gang/sykkelvegen skulle gå til Sjøsetervegen, som ligger ca. 800 meter lengre fra sentrum. Byggherren mener at myke trafikanter som skal til og fra skistadion får et bra nok tilbud med den løsningen som er valgt nå.

Gang/sykkel/rulleski-vegen blir tre meter bred med 25 cm brede skuldre på hver side. Avstanden til kjørebanen vil variere mellom 1,5 og 3 meter. Det skal støpes flere støttemurer. Den lengste blir ca. 150 meter lang. Over en kort strekning skal kjørebanen sideforskyves.

Etablering av veglys langs gang/sykkelvegen og omlegging av VA-ledninger inngår i oppdraget. Sommeren 2016 må anlegget må være klar til bruk.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.