NYHETER

Stor interesse for E 18 i Follo

Interessen for å prosjektere ny E 18 gjennom Follo er stor. Ikke mindre enn 7 konsulentfirmaer har gitt anbud. Summene er ikke offentlige fordi deltakerne konkurrerer på mer enn pris.

7 rådgivende ingeniørfirmaer har meldt sin interesse for å prosjektere motorvegen som skal erstatte dagens E 18 gjennom Follo. (Ill.: Statens vegvesen)
7 rådgivende ingeniørfirmaer har meldt sin interesse for å prosjektere motorvegen som skal erstatte dagens E 18 gjennom Follo. (Ill.: Statens vegvesen)
16. des. 2012 - 11:54

De 7 anbyderne er Asplan Viak, Cowi, Multiconsult, Norconsult, Rambøll, Reinertsen og Sweco.

Landskapsarkitekt Astrid Høie Fredheim i Statens vegvesen som er med på planleggingen av ny E 18, er veldig fornøyd med deltagelsen. Vegvesenet vil bruke god tid på å vurdere anbudene. Fredheim regner ikke med at det blir valgt en vinner før mot slutten av januar.

Strekningen som skal prosjekteres går gjennom kommunene Ås og Ski. Det ene ytterpunktet er Vinterbro hvor E 18 skiller lag med E 6, det andre er fylkesgrensen mellom Akershus og Østfold. Mellom disse punktene er det 15 km hvor det skal prosjekteres ny fire-felts motorveg.

Oppdraget gjelder reguleringsplan for strekningen og opsjon på byggeplan. Reguleringsplanen skal være ferdig innen 1. juli 2015, byggeplanen to og et halvt år senere.

Når anbudene blir vurdert, teller gjennomsnittlig timepris 35 prosent. Totalkompetanse teller like mye, og beskrivelse av gjennomføring av oppdraget teller 30 prosent.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.