NYHETER

Stor elektrojobb i Bergen er utlyst

En elektro/SRO-jobb av de helt store er lyst ut av Region Vest. Oppdraget gjelder Knappetunnelen i Bergen. Anbudsfristen går ut 6. juni. Byggherren anslår verdien av kontrakten til 100-130 millioner kroner. 

Den delen av Knappetunnelen som inngår i andre byggetrinn, er markert midt på bildet. De som vil har elektro- og SRO-installasjonene i tunnelen, må gi anbud innen 6. juni. (Ill.: Statens vegvesen)
Den delen av Knappetunnelen som inngår i andre byggetrinn, er markert midt på bildet. De som vil har elektro- og SRO-installasjonene i tunnelen, må gi anbud innen 6. juni. (Ill.: Statens vegvesen)
24. apr. 2013 - 16:20

Knappetunnelen ligger sør for Bergen sentrum. Anlegg av tunnelen er delt i to byggetrinn. Det første, som går mellom Dolvik og et underjordiske kryss på Sandeide, ble åpnet for trafikk i september 2010. Arbeidet med det andre er godt i gang. Det går mellom Sandeide og Liavatnet, og omfatter til sammen 8,3 km tunnelløp og et omfattende to-planskryss.

Trafikken gjennom Knappetunnelen er stor i dag, og større blir den når andre byggetrinn blir fullført. Elektro- og SRO-installasjonene blir desto mer omfattende.

Oppdraget som er ulyst omfatter blant annet 5 hovedfordelinger og 5 underfordelinger, 11,8 km kabelstiger, 3 250 lysarmaturer, 52 km kabler til lysarmaturer, 6,2 km kabler til vifter, inkludert tilkobling til viftene, 34,5 km kabler for nødstrøm, 11,2 km radiokabler, 700 variable/belyste skilt, 355 kjørefeltsignaler, 188 overvåkningskameraer, 335 styreskap med PLS, 6,5 km kabler for disse og 20,5 km fiberkabler.

Både levering og montering av utstyret inngår i oppdraget. Viftene leveres i en egen entreprise.

Den som får kontrakten, skal også utføre oppgraderinger i Lyderhorntunnelen og første byggetrinn av Knappetunnelen.

AF Gruppen har hovedentreprisen på andre byggetrinn. Sommeren 2015 blir hele Knappetunnelen klar til bruk.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.