IT

Stoppet overføring av VimpelCom-aksjer

Telenor fikk medhold i en russisk forretningsdomstol om å stoppe namsrettens ordre om tvangssalg av VimpelCom-aksjene.
Telenor fikk medhold i en russisk forretningsdomstol om å stoppe namsrettens ordre om tvangssalg av VimpelCom-aksjene. Bilde: Scanpix
7. juli 2009 - 13:42

Telenor la sist torsdag fram en anmodning for den russiske forretningsdomstolen i Moskva om at domstolen måtte stoppe den russiske namsrettens ordre om overføring av Telenors VimpelCom-aksjer til det statlige eiendomskontoret for videre tvangssalg.

Tirsdag fikk Telenor beskjed om at anmodningen delvis etterkommes.

Høring 21. juli

– Vi ba domstolen om å stanse overføringen, og om å gi oppsettende virkning på namsmannens ordre inntil saken er behandlet i alle rettsinstanser. Vi fikk ikke medhold i oppsettende virkning, men en instans i forretningsdomstolen i Moskva vil høre saken 21. juli, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til NTB.

– Dette er helt i tråd med vår uttalte strategi om at vi kommer til å ta i bruk alle de rettslige midler som vi kan benytte for å stanse et eventuelt salg av disse aksjene, fortsetter han.

Melgaard mener at det at domstolen ikke ga dem medhold i oppsettende virkning ikke får noe å si i praksis, siden det statlige eiendomsselskapet tidligere har sagt at det trenger minst et par måneder på å forberede et salg av aksjene.

Ikke fått beskjed

– De har også sagt til russiske medier for ikke så lenge siden at de faktisk ikke hadde fått beskjed fra namsmannen ennå. Så det skjer nok ikke noe der med det første, vil jeg tro, sier han.

Telenor er av en domstol i Omsk dømt til å betale en erstatning på snaut 11 milliarder kroner til selskapet Farimex.

Farimex saksøkte Telenor og hevdet at det norske konsernet har påført VimpelCom store tap ved å trenere oppkjøpet av den ukrainske mobiloperatøren URS/Wellcom. Selskapet eier kun 0,002 prosent av VimpelCom.

Telenor eier på sin side 33,6 prosent av aksjene i VimpelCom, mens det ifølge rettskjennelsen skal tvangsselges en andel på 26,6 prosent som sikkerhet for erstatningskravet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.