NYHETER

Stopper statlig plan på E8 i Troms

Samferdselsdepartementet stopper arbeidet med statlig reguleringsplan for ny E8 mellom Sørbotn og Laukslett i Troms.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen stopper overraskende opp arbeidet med stalig plan på E8 i Troms.  Foto: Ørn E. Borgen, Aftenposten
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen stopper overraskende opp arbeidet med stalig plan på E8 i Troms. Foto: Ørn E. Borgen, Aftenposten Bilde: Ørn E. Borgen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. mars 2014 - 13:34

I et brev til Kommunal- og moderniseringsdepartementet ber Samferdselsdepartementet om straks å stanse arbeidet med statlig reguleringsplan for prosjektet. Arbeidet med statlig plan, basert på en løsning på vestsiden av Ramfjorden, ble satt i gang av den forrige regjeringen i september i fjor.

Dermed stopper regjeringen, som har sagt at de i større grad vil ta i bruk statlig plan for å få fortgang i planarbeidet med vegprosjekter, det som kunne blitt den første slike planen for et vegprosjekt på mange år.

Samferdselsdepartementet går istedet inn for at Tromsø kommune skal få fortsette planleggingen av ny E8 Sørbotn – Laukslett i Tromsø kommune som et alternativ for framtidig E8 inn mot Tromsø by.

- Dette er i tråd med vedtak i Tromsø kommune, og betyr dermed at vi følger opp lokale vedtak. Vi legger vekt på at kommunen mener at utbygging etter østre trasé vil gi den beste løsningen for framtidig utvikling av transportsystemet i og rundt Tromsø, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

I brevet fra Samferdselsdepartementet pekes det på viktigheten med lokalpolitisk forankring i saker som dette, som vil ha stor betydning for transportsystemet og samfunnsutviklingen i og omkring byen i mange år fremover. Etter drøftinger i regjeringen ønsker SD å stanse arbeidet med statlig reguleringsplan for E8 Sørbotn-Laukslett (Ramfjorden). Hensynet til lokaldemokratiet veier tungt i denne vurderingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.